reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Verner v Chuchli obhájil, Chaloupka řádil

ikonka

Předposlední letošní mítink v Chuchle Areně Praha měl v neděli 27. října vrchol v podobě Ceny prezidenta republiky na 3200 metrů. Nejdelší rovinový dostih pražské sezony se běžel už po devětadevadesáté a měl na startu sedm plnokrevníků.
30.10.2019 11:25  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

 

DEVADESÁTKU EQUITV Z VELKÉ CHUCHLE SI PUSŤTE TADY!

 

Zpočátku diktovala pomalé tempo šestiletá Raviella. Zrychlilo se až před polovinou tratě, kdy se na protilehlé rovině k dosud vedoucí klisně přidal Portorikos a pole se výrazně roztrhalo. Favorit Dominique cválal osamocen na chvostu pole, jeho žokej Jan Verner však zůstával v klidu. Při vbíhání do cílové roviny už svou ztrátu smazal a 400 metrů před cílem přišel s rozhodujícím útokem.

Pětiletého hnědáka stáje Dr. Charvát sice v závěru ještě potrápila finišující zástupkyně klasického ročníku Ile Jones, ale Dominique ubránil o 1 1/4 délky vítězství. Třetí doběhla bělka That’s My Girl před Barabashem a Urbim Et Orbim.

Žokej Verner, trenér Pavel Tůma a majitel Jiří Charvát tak obhájili loňský úspěch s Be Masterem a zároveň završili nedělní double. Modro-žluté barvy se totiž prosadily i ve 13. ročníku Ceny běloušů CK Martin Tour na 1600 metrů, kde třetí z loňského Slovenského derby Res Judicata po krásném souboji zdolal zimní královnu Dark Absolu.

Velký den prožil žokej Jiří Chaloupka, který kromě Res Judicaty dovedl k vítězstvím v rámcovém programu i své vlastní svěřence Petingo Dancera a Paladdia.

V neděli vyvrcholil také seriál dostihů pro žákovské a mladé jezdce Hipospol Cup. V jeho poslední části triumfovala amatérka Veronika Olehlová s ryzákem Nemem, ale z celkového vítězství se raduje žákyně Alena Plimlová.

Foto: Adam Volf, fotovolf.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE