reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Tahal, pak vyhrál. Zlatý pohár pro Northerly Winda

ikonka

Sedmiletý Northerly Wind s žokejem Janem Faltejskem si doběhl pro nečekaně lehké vítězství v pardubickém Zlatém poháru. Zástupci stáje Dr. Charvát jako jediný vzdoroval favorit Lamum. Nejpohlednějším doběhem dne byl souboj Evžena s Mazhilisem.
09.06.2019 08:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 

DEVADESÁTKU EQUITV Z PARDUBIC NAJDETE ZDE

Na závodišti Pardubice se v sobotu 8. června běžel prestižní Zlatý pohár. Klasická steeplechase na 4400 metrů je už 25 let vrcholem první poloviny překážkové sezony.

Tentokrát přilákala malé, ale kvalitní pole. Jako favorit nastupoval vítěz květnové předzkoušky Lamum ze stáje Lokotrans. Černým koněm dostihu byl šestiletý Accelerator ze stáje Scuderia Aichner, který letos vyhrál dva dostihy v italském Miláně 

O svižné tempo se podle očekávání postaral ryzák Dangerous Gleam pod Niklasem Lovénem, ale zbylí aktéři se drželi v těsném závěsu.

V dostihu došlo k dvěma pádům. Nejprve ztratila jezdce Yara a ve výběhovém oblouku skončily i naděje Mistera Westminstera. Ze zbylé čtveřice točil do cílové roviny s nejlepšími šancemi favorit Lamum s Andrewem Glassonburym, ale ještě lepší finiš ukázal Northerly Wind s žokejem Janem Faltejskem.

Hnědák ze stáje Dr. Charvát, který loni vyhrál německé Badenia Jagdrennen a doběhl druhý ve Stříbrné trofeji, se v závěru odpoutal o 4 1/2 délky. Druhé místo za suverénním vítězem obsadil Lamum, o dalších dvanáct délek zpět byl třetí Accelerator.

Strhující závěr měla Cena města Pardubic, dvojková cross country na 4500 metrů. Pětiletý Evžen a desetiletý Mazhilis si nedarovali ani metr a jejich jezdci Jaroslav Myška s Josefem Bartošem bojovali až téměř do cíle.

Úspěšnější byl nakonec Evžen. Pro hnědáka stáje Englicovi a Kulhánkovi to bylo páté vítězství z devíti startů.

Foto: Ivan Krejza





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE