reklama 11D

Devadesátka EquiTV: CPI Summer Cup ovládl Opatrný. Dojel první i druhý

ikonka

Druhými parkurovými závody, které letos hostilo závodiště v Praze - Velké Chuchli, byl CPI Summer Cup, který se konal 13. - 16. června. Hlavní soutěž T* naprosto ovládl Aleš Opatrný. Připomeňte si to v krátkém video souhrnu EquiTV.
18.06.2019 16:50  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKA Z CHUCHLE JE V TOMTO ODKAZU

Letošní sezona přinesla návrat parkurů na závodiště v pražské Velké Chuchli. Ve dnech 13. - 16. června se na tamním zbrusu novém kolbišti skákalo už podruhé. 

Vrcholem mezinárodních závodů CPI Summer Cup 2019 byla výborně obsazená nedělní soutěž s překážkami do 145 centimetrů, vypsaná s finále, do kterého postoupilo deset nejúspěšnějších dvojic.

Matěj Kotalík se do TOP desítky probojoval hned s dvěma koňmi, a tak rozhodující část zahajoval v sedle belgického valacha Listona Achterhoek. Ze základní části měl jednu chybu, napodruhé už si s kurzem belgického stavitele Marca Debaera poradil bez zaváhání. Také Aleš Opatrný musel v druhé části soutěže vystřídat dva svěřence. První start absolvoval se Sangris Boyem. K nule ze základního kola přidal druhou a ujal se vedení. Ondřej Pospíšil s Einfachem zaznamenal v součtu jen jeden trestný bod a kurs projel v rychlém čase.

Na průběžné druhé pozici se však dlouho neohřál. Jediný trestný bod dovezl i Matěj Kotalík se svým druhým koněm Sirem Sidem a čas Ondřeje Pospíšila dokázal překonat ještě o neuvěřitelných šest sekund. Dalším želízkem Aleše Opatrného byl holandský ryzák Dukato VTH. S ním v základní jízdě nechyboval a čistý výkon se mu podařilo zopakovat i ve finále. Nejlepší finálový čas v hodnotě 44,11 sekundy mu zajistil vedení. První i druhou příčku tak ve Velké Chuchli obsadil Aleš Opatrný, třetí dojel Matěj Kotalík.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE