reklama 11A

Devadesátka EquiTV: MČR v military v Borové potrápily rozmary počasí

ikonka

Mistrovství České republiky ve všestrannosti proběhlo o prvním srpnovém víkendu. Průběh závodů poznamenalo počasí, které přineslo silné bouřky a kroupy. Zdárně se však nakonec dojely všechny kategorie. Podívejte se na Devadesátku EquiTV.
07.08.2019 11:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV SLEDUJTE ZDE

 
Letošní mistrovství České republiky ve všestrannosti hostila ve dnech 2. – 4. srpna jihočeská Borová. Původní harmonogram soutěží narušily silné bouřky a krupobití, kvůli kterému byl pořadatel nucen u některých z vypsaných kategorií změnit program soboty a neděle. V sobotu absolvovala většina účastníků parkur, který neklade tak náročné podmínky na absolutní bezpečnost tratě a teprve v neděli se jely terénní zkoušky.
 
Do nejtěžší tříhvězdové seniorské úrovně se přihlásila několikanásobná mistryně v kategorii mladých jezdců Eliška Orctová s běloušem Bonusem. V drezuře začala výborně a po sobotním parkuru se držela na šesté příčce. Do závěrečné terénní zkoušky však nakonec po konzultaci s trenérem Jaroslavem Hatlou nenastoupila. Důvodem byly zmíněné rozmary počasí. Bronz vybojoval Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke, který byl ještě po druhém dni horkým adeptem na vítězství. Jenže v nedělní terénní zkoušce nasbíral trestné body.
 
Na druhé místo se díky čistému výkonu v terénní jízdě vyšvihla Veronika Příhodová v sedle valacha Expressa-EV. Nejsilnější nervy prokázal v Borové Pavel Březina. Ten se po parkuru držel s klisnou Cona Ciou v závěsu za vedoucím Miroslavem Trundou. Na rozdíl od něj však projel cílem krosu s nulou a stal se tak mistrem České republiky pro rok 2019.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE