reklama 11D

Březina je mistr ČR. Ustál počasí i hru nervů v závěrečném krosu

ikonka

Silná bouřka a doslova hromady krup zasáhly jihočeskou Borovou během mistrovství České republiky ve všestrannosti. To se tam konalo 2. až 4. srpna a program musel být kvůli počasí upraven. Ve většině kategorií rozhodovaly o vítězi krosy.
05.08.2019 11:04  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

Tradiční formát soutěže měl mít národní šampionát ve všestrannosti, který hostila Borová během prvního srpnového víkendu. V pátek se jely drezury, sobota pak měla přinést terénní jízdy a o medailistech se mělo rozhodnout v neděli. 
 
Jenže sobotní průtrž s kroupami donutila pořadatele reagovat na situaci, a krosy byly posunuty na poslední den. Naopak většina kategorií jela v sobotu parkur, a to včetně seniorů. Po skokové zkoušce se do čela mistrovství dostal Miroslav Trunda se Shutterflyke, stříbrnou příčku držel Pavel Březina s Cona Ciou a průběžně třetí byla Veronika Příhodová v sedle Expresso-EV. 
 
Nedělní kros nakonec rozhodl o jiném vítězi. Ačkoliv Miroslav Trunda nechyboval na překážkách a do cíle dovezl nevelkou penalizaci za čas, zlato mu kvůli ní uniklo. Pavel Březina si v terénu zapsal nulu a celkovým počtem 33,38 trestných bodů získal titul. Těsně za ním nakonec dojela Veronika Příhodová a Miroslav Trunda bral bronz.
 
Mistryní České republiky mezi jezdci do 25 let se stala Anežka Lexová, která sedlala klisnu Buenu Vistu. Po drezuře sice nebyla ani v TOP3, ale výrazně jí pomohl parkur a kros. Stříbro brala Vladimíra Pechanová s Rosou-P a bronz si odvezla Alžběta Vyštajnová na Elzar.
 
Další tituly si rozdělily Michaela Haderková na Mr. Míša s kategorii starších juniorů, Zuzana Švarcová s Scyris MT-2 mezi mladšími juniory, Nikola Bártová s Garantem mezi dětmi a Ema Štěpánková (Kateřina) a Nela Havelková (Pírko) v soutěžích pony.
 
Nechyběla také soutěž družstev, v níž si nejlépe vedli Lucie Příhodová, Lucie Hlavatá, Aneta Dohnalová a Jana Höcková v barvách Východočeské oblasti ČJF.
 
Podívejte se na re-live EquiTV.cz!
 

 

Výsledky najdete ZDE

 
Fotogalerie: Josef Malinovský




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE