reklama 11A

Chuchle Arena Praha hostí po roce šampionát dětí a juniorů v parkurech

ikonka

Od čtvrtka do neděle se v Chuchle Areně Praha koná parkurové mistrovství ČR dětí a juniorů. Na svém domovském kolbišti se představí i čerstvá medailistka z mistrovství Evropy Anna Marie Vítek. Chybět nebudou ani další mladé jezdecké hvězdy.
25.08.2021 11:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Na kolbišti Chuchle Areny Praha se ve dnech 26. až 29. srpna uskuteční mistrovství České republiky v parkurovém skákání dětí a juniorů, které se na tomto místě konalo i v loňském roce. 
 
Na místo činu se vrátí většina dosud úřadujících mladých mistrů, ale i čerství držitelé medailí z pony šampionátu, který se konal předešlý víkend ve Zduchovicích. Tam brala zlato Kateřina Bubáková a bronz Sarah Dajbychová. Obě budou v Chuchli startovat mezi mladšími juniory.
 
V prostřední věkové kategorii se představí i loňská mistryně dětí Adéla Dvoranová, stejně jako stále úřadující vicemistryně Štěpánka Mašková. Třetí byla před rokem mezi dětmi Kristina Vítek, jež tentokrát míří do soutěže starších juniorů. Soupeřkou se jí stane i její sestra Anna Marie Vítek – mj. i s klisnou Chacco’s Amke, s níž v červenci při evropském šampionátu v portugalské Vilamouře vybojovala bronz. 
 
V soutěži dětí jistě budou patřit mezi favoritky další účastnice mistrovství Evropy, jimiž jsou Klára Hlaváčková, Kateřina Růžičková či Rozálie Sovová. Jejich dětská kolegyně Rozálie Pichrtová se rozhodla bojovat o medaile České jezdecké federace v soutěži mladších juniorů, např. po boku stříbrného medailisty z roku 2020 Daniela Hakra, který mezi mladšími juniory ještě zůstává.
 
Účastníci soutěže mladších juniorů ve Vilamouře Anna Helebrantová a Oliver Písařík se pro změnu utkají v nejstarší skupině jezdců. Do ní se posunula i loňská mladší juniorská mistryně Nikola Egrová, nebo druhá vicemistryně Natálie Kovářová. Silnou konkurentkou jim jistě bude držitelka loňské zlaté medaile starších juniorů Anna Kostková. Ta do prvního kola nastoupí dokonce s trojící koní. 
 
Program šampionátů dětí a juniorů ve skocích zahrnuje tři hlavní kategorie jednotlivců, ale také dvě týmové soutěže – dětí a juniorů. Zatímco jednotlivce čekají tři kola, účastníky klání oblastních družstev dvě. V pátek se koná všech pět soutěží, a tak program bude velmi nabitý. Podobně tomu bude i v sobotu, kdy se již týmy dočkají udílení medailí a následné mistrovské párty u kolbiště. Na nedělní ráno je vypsaná tzv. „poslední šance“ pro dvojice, které již nepokračují do třetích kol soutěží jednotlivců, jimiž celý šampionát v Chuchli vyvrcholí.
 
Na úspěšné sportovce čekají velmi atraktivní ceny, a to jak od České jezdecké federace, tak od pořádající Chuchle Areny Praha. Program mistrovství si budou moci užít nejen diváci přímo v aréně, pro něž je mj. připravena i all inclusive restaurace ve VIP stanu, ale také u monitorů a televizních obrazovek. Všechny tři dny totiž poběží na internetu živý on-line přenos a připravován je také podobný zpravodajský servis doplněný bohatými fotogaleriemi a řadou video rozhovorů s účastníky. 
 
Slavnostní zahájení šampionátu v Chuchli proběhne ve čtvrtek podvečer za doprovodu brazilské bubenické show Tam Tam Batucada. Českou státní hymnu na úvod zazpívá známá česká operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová. V pátek večer se účastníci mohou těšit na promítání filmu na přání. Další informace jsou dostupné na webu pořadatele chuchlearena.cz.
 
Foto: Tomáš Holcbecher



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE