reklama 11C

Česko trápí déšť. ČJF vydala výklad k přehlašování ze zrušených akcí

ikonka

Počasí si zahrává s pořadateli závodů. Ti jsou v posledních dnech nuceni často rušit soutěže nebo celé mítinky kvůli vytrvalému dešti. Jak je to s jezdci, kteří se chtějí přehlásit ze zrušených závodů na jiné po termínu přihlášek? ČJF vydala výklad.
21.06.2020 10:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Začalo to Velkou cenou Litomyšle, jež měla proběhnout 7. června, ale kvůli dešti se nekonala. Během třetího červnového víkendu prší tolik, že bylo zrušeno nejen další z kol Českého skokového poháru v Ostravě, ale také řada dalších jezdeckých akcí. 
 
Jezdci řeší otázku, zda je možné přehlásit se ze zrušených mítinků na jiné, i když je po termínu k podání přihlášek v JIS ČJF.
 

Celý výklad pravidel České jezdecké federace je zveřejněn na webu této organizace a my vám jej přinášíme:

 
Výkonný výbor ČJF vydal závazný výklad pravidel týkající se přihlašování na závody, který umožňuje dohlášení dvojicím sportovec/kůň na již zahájené závody po termínu uzávěrky v případě, že jsou původní závody, na které byla dvojice přihlášena, zrušeny v důsledku nepředvídatelných okolností.
 
S ohledem na komplikace, které přináší letošní počasí (zrušení VC Litomyšle, VC Ostravy a o tomto víkendu velké většiny dalších závodů z důvodů trvalého deště) vydává VV ČJF závazný výklad Všeobecných pravidel, národní úpravy N7 - Podmínky startů, odst. 6:
 
Způsob přihlašování – přihlášky lze zasílat výhradně prostřednictvím Jezdeckého Informačního systému ČJF (JIS), s výjimkou změn ve startovních listinách u sportovců řádně přihlášených přes JIS do termínu uzávěrky a přihlášek zahraničních sportovců startujících na národní licence cizí národní federace. Výměnu jezdce v sedle řádně přihlášeného koně za Sportovce nepřihlášeného do závodů přes JIS lze provést ze závažných důvodů se souhlasem hlavního rozhodčího. Jiné formy přihlášek jsou v rozporu s těmito pravidly, jsou zásahem do práv mateřských subjektů a mohou být důvodem k diskvalifikaci.
 
Toto znění pravidel ve svém důsledku znemožňovalo přehlášení jezdců, kteří byli řádně přihlášeni do jiných závodů, které byly v důsledku nepředvídatelných okolností (například trvalého deště) zrušené, protože JIS v současné chvíli neumožňuje otevření přihlášek po termínu uzávěrky.
 
VV ČJF v žádném případě nechce bránit jezdcům, kteří byli řádně přihlášeni na zrušené závody, aby mohli svou přihlášku přesunout do areálů, kde kolbiště ustálo i současné počasí.
 

Aby tak bylo možné, VV ČJF vydává závazný výklad ze všeobecných pravidel ke článku N7, odst.6 týkající se přihlášek na závody:

 
Pořadatel smí přijmout přihlášku celé dvojice sportovec / kůň do již uzavřených či probíhajících závodů a to v případě, že byl sportovec řádně a v souladu s pravidly přihlášen do jiných závodů, které byly zrušené v důsledku nepředvídatelných okolností.  Přihlášky po začátku závodů musí schválit HR (hlavní rozhodčí) a taková skutečnost musí být zaznamenána ve zprávě HR, kde musí být zapsáno z jakých zrušených závodů (číslo závodů, místo konání a datum zrušení závodů) byly dvojice přijaty a v jakém počtu. Do doby, než bude upraven Jezdecký informační systém tak, aby umožňoval přijmout přihlášku do závodů po uzávěrce, smí pořadatel takovou přihlášku přijmout i jinou formou, než přes JIS.
 
Zdroj: www.cjf.cz
 
Ilustrační foto: Lukáš Klingora



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


Štítky: ČJFpravidla
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE