reklama 11A

Češi skončili v semifinále EEF Poháru národů pátí. Postupují do finále

ikonka

Český parkurový tým při semifinále Longines EEF Poháru národů v Budapešti skončil na pátém místě, které mu zajišťuje přímý postup do finále. To se uskuteční od 22. do 25. července ve Varšavě. Každá z českých dvojic předvedla jeden bezchybný výkon.
09.07.2021 23:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Na Čechy doslova zbyla startovní pozice s číslem jedna, která není příliš oblíbená. Ondřej Zvára s Quimerem M však hned v samém úvodu soutěže předvedl bezchybný výkon, a přestože Filip Doležal s Coup de Coeur GP Madame Z později dovezl do cíle osm trestných bodů, stejně jako třetí člen týmu Jan Štětina s Gylordem, tak díky další čisté jízdě Vladimíra Tretery na Gangsterovi v/h Noddevelt postupovali do druhého kola z nadějné šesté pozice.
 
Před naším celkem penalizovaným osmi body byly tři týmy s jednou chybou a dva s nulou – Německo a Itálie. Ondřej Zvára s Quimerem M byl bohužel v druhém kole vyloučen po neposlušnosti v trojkombinaci, ale české naděje ožily po jízdě Filipa Doležala s Coup de Coeur GP Madame Z, jelikož zajel s nulou na bodovém kontě. Stejně tak si reputaci vylepšil Jan Štětina v sedle Gylorda a po jedné chybě Vladimíra Tretery s Gangsterem v/h Noddevelt jsme v součtu zaznamenali 12 trestných bodů, což v důsledku vyneslo pěkné páté místo. 
 
Před námi skončili Rakušané, kteří ke čtyřem bodům přidali dalších osm. Měli tak sice stejné skóre, ale lepší součet časů. V každém kole po jedné chybě zapisovali Švýcaři a umístili se třetí. Jediná chyba z druhého kola znamenala pro Italy stříbro, jelikož pomyslné zlato brali Němci. Ti jako jediní udrželi po vyškrtnutí nejhorších výsledků nulu. 
 
Hodně smutní byli v závěru soutěže Maďaři. Měli totiž po prvním kole jen čtyři trestné body, ale v druhém jich přidali devět a s celkovými třinácti se propadli až na šestý řádek výsledkové listiny za Čechy. Jenže právě pět nejlepších týmů postupuje do finále Longines EEF Poháru národů pořádané v termínu od 22. do 25. července ve Varšavě. 
 
Foto: Markéta Šveňková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE