reklama 11C

Cacophonous nestačil na Trueshana a spol., Murzabajev třetí v grupě 2

ikonka

Mimořádně těžký úkol čekal Cacophonouse s Martinou Havelkovou při návratu do Qatar Prix du Cadran v Longchamp. Jako outsider 127:1 skončil třináctý. Druhým českým reprezentantem v rámcovém programu Ceny vítězného oblouku bude v neděli Ponntos.
02.10.2021 17:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

První ze dvou českých zástupců na pařížském "Arc víkendu" Cacophonous v sobotním Qatar Prix du Cadran (Gr.1, 4000 m, 300 000 eur) nezopakoval loňskou pohádku a v sedle se svou trenérkou Martinou Havelkovou tentokrát uzavřel doběh na třináctém místě.

Šestiletý hnědák majitele Iva Köhlera se vrátil do Longchamp rok poté, co na těžkém terénu vybojoval výborné páté místo. Zatímco loni činila hodnota dráhy 4,8 a Cacophonous mohl v závěru bezezbytku uplatnit své vytrvalecké rezervy, letos bylo naměřeno pouze 3,9. Na startu se navíc sešla výrazně kvalitnější konkurence, což odrážel i valachův kurs 127:1.

O rychlé tempo se postaral loni druhý Alkuin, sledovaný klisnou Bubble Smart pod účastníkem letošního Evropského pohár žokejů Géraldem Mossém. Zatímco vedoucí dvojice odskočila poli o několik délek, Havelková usadila Cacophonouse v první polovině dostihu na chvostu pole blízko bariéry.

 

Tip: Ježdění je dnes úplně jiná práce, ale stále mě baví, říká Mossé

 

U mezníku 1600 metrů se český outsider posunul na sedmé místo, ale kilometr před cílem ztratil pozici a od té doby už pouze klesal v pořadí. Když na metě 800 metrů pole dostihlo vedoucího Alkuina, Cacophonous se propadl na poslední místo a Havelková ho pouze nechala doběhnout do cíle se ztrátou 56 délek na vítěze.

Tím se stal pětiletý Trueshan pod Jamesem Doylem, na jehož závěr nenašel odpověď ani hvězdný Stradivarius. Svěřenec Alana Kinga v létě vyhrál Goodwood Cup a loni triumfoval v gr.2 Long Distance Cup v Ascotu. Pařížské vítězství je jeho druhým úspěchem v grupě 1.

Za druhým Stradivariem uhájila bronz aktivní Bubble Smart, loňská vítězka Princess Zoe finišovala pátá. Vítězka polského St. LEgeru Memphis obsadila pod Bauyržanem Murzabajevem jedenácté místo.

Dvojnásobný německý a trojnásobný český šampion si připsal hodnotný výsledek v Qatar Prix Daniel Wildenstein (Gr.2, 1600 m, 200 000 eur), kde v sedle klasické vítězky Novemby vedl až k distanci a nakonec uhájil třetí místo necelé dvě délky za vítězným Real Worldem.

České dostihy mají v Longchamp zastoupení i v neděli. Vítěz Svatováclavské ceny Ponntos se v sedle se svým stálým jezdcem Milanem Zatloukalem představí na přímé dráze v Prix de l' Abbaye de Longchamp Longines (Gr.1, 1000 m, 350 000 eur).

 

Krátce z turfu

 

Pátá z Jarní ceny klisen Rabbit Coulsty pod Zuzanou Míčovou jistě o 4 délky ovládla sobotní Cenu Rabbit Trhový Štěpánov a Mikrop Čebín - Podzimní moravskou míli (III, 1600 m) v Brně. Druhá skončila Secret Passion před Calorificem a Felixem. Podzimní moravská steeplechase (III, 4100 m) se stala kořistí domácího Ferina s Rostislavem Benšem, který lehce o 9 délek porazil Marcona a navázal na červencové vítězství z Lysé nad Labem. Třetí příčku získal Big Mago.

Dvouletá Zaracampa z DS Pegas doběhla čtvrtá v pátečním Prix D’ Allonnes (1950 m, 18 000 eur) na závodišti Le Mans. Svěřenkyně Dalibora Töröka, kterou odjezdila Axelle Nicco, ztrácela na vítězku čtyři délky.

Foto: France Galop, zdroj: Racing Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE