reklama 11D

Bronz s cenou zlata: Stronger Together zviditelnil Česko v Rijádu

ikonka

České barvy zazářily v rámci úvodního dne mítinku v Rijádu. Druhý z loňského derby Stronger Together finišoval po skvělém výkonu třetí v Saudi International Handicapu a stal se nejúspěšnějším Evropanem. Bauyržan Murzabajev dosáhl na jedno vítězství
24.02.2023 17:11  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12C

Historického úspěchu dosáhl v pátek večer místního času čtyřletý Stronger Together ze stáje Jany Dufkové, který obsadil třetí místo v půl milionem dolarů dotovaném Saudi International Handicapu na závodišti krále Abdulazíze v Rijádu.

Svěřenec Ingrid Janáčkové Koplíkové startoval v rámcovém programu nejbohatšího dostihu světa Saudi Cupu jako druhý kůň v českém tréninku a dva roky po osmém místě Zariyannky posunul laťku ještě výše.

Pod Cristianem Demurem na distanci 2100 metrů dokonale využil nejnižší nesené hmotnosti v poli 54 kg a v cíli ztrácel 3 1/2 délky na Qaadera, jenž dával českému zástupci 8 kilogramů. Pod jeho přípravou je podepsán bahrajnský trenér Fawzi Nass, který však hnědáka již více než rok ponechává v Saúdské Arábii. Druhý doběhl další domácí kůň Palavecino, na tabuli se vešli ještě španělský Sir Roque a katarský Hamaki.

 

Psali jsme: Mezi Rijádem a Meydanem za dvě hodiny. Historický den českých dostihů

 

S postranními beránky běžící Stronger Together se po startu dostal rychle na nohy a Demuro ho usadil kolem páté pozice. Druhý z loňského Českého derby však puloval, a tak ho italský žokej už po prvním oblouku posunul na špici a nastavil svižnější tempo.

S chutí běžící Stronger Together zavedl pole do cílové roviny a dlouho držel naději na vítězství. Ještě na distanci vedl a teprve v poslední stovce metrů se přes něj dostala dvojice finišujících soupeřů, přesto zůstal nejúspěšnějším Evropanem. Za třetí místo inkasuje český tým prémii 50 000 dolarů.

"Stronger Together podal statečný výkon, udržel skvělé třetí místo. Klobouk dolů před jeho týmem, byl výborně připravený," hodnotil Demuro po doběhu.

Dařilo se také německému a někdejšímu českému šampionovi Bauyržanu Murzabajevovi v International Jockeys’ Challenge. Kazašský rodák skončil v celkovém hodnocení čtvrtý a upozornil na sebe krásným vítězstvím ve třetím bodovaném dostihu v sedle Hapipi Go Luky o hlavu před Frankiem Dettorim.

Celkové vítězství uhájil Luis Saez před Yugou Kawadou a Joannou Mason. Murzabajev nasbíral stejně jako Joao Moreira 15 bodů.

Foto: Saudi Cup (oficial)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE