reklama 11A

Bezchybný kros v Přeštěnicích. MČR dál vedou Hlavatá, Balcarová a Kusá

ikonka

V pondělí 4. července pokračoval v Přeštěnicích republikový šampionát dětí a juniorů ve všestrannosti. Na programu byla terénní zkouška, při níž však většina účastníků neměla žádné problémy. Pořadí se častěji míchalo v pony kategoriích.
04.07.2022 17:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Pondělní kros při mistrovství České republiky v Přeštěnicích vypadal v podání většiny účastníků velmi snadno. Těch, kteří měli problémy a dovezli si do cíle nějaké trestné body, mnoho nebylo.
 
Šampionát dětí na velkých koních tak dál vede Nikola Hlavatá na valachovi Kai, která má 32,08 bodů. Druhé místo si drží Marek Pokorný v sedle Hennessy 3 s 33,13 body a třetí je Kateřina Novotná na koni Eso.
 
Kategorie mladších juniorů se vyvíjí slibně pro Annu Balcarovou s koněm Magnolia Double Diamond, na jejíž kontě je stále jen 27,59 bodů. V řádu desetin bodu za ní je Kristýna Přikrylová na Lowenovi. Před závěrečným parkurem má 28,06 bodů. Mnohem větší ztrátu má třetí David Navrátil s Tasznikem. Jenže 34,07 bodů pro něj pro změnu znamená náskok pouhé jedné desetiny před Annou Kaclerovou s Amálkou 15. Terezie Theimerová na Karotce byla jednou z mála penalizovaných a 4,4 bodu ji odsunulo z třetího na deváté místo.
 
V kategorii starších juniorů je pod hranicí 30 bodů pouze Tereza Kusá a Quantos Mer. Tato dvojice inkasovala v drezuře 29,42 bodů a v krosu žádné nepřidala, stejně jako Andrea Novotná s Kurierem. Ta má stále 32,97 bodů. Nepatrné rozdíly zůstávají mezi třetím a čtvrtým řádkem průběžné výsledkové listiny – Natálie Mynářová a Terry 1 mají 36,30 bodů, zatímco Alena Kozojedová a Lea 5 si nesou do parkuru 36,59 bodů. 
 
V soutěži dětí ve věku od 10 do 13 let na pony ztratila vedoucí pozici Viktorie Vokounová s Kalimerem, která od rozhodčích získala v drezuře 68,70 %. K 31,30 bodům však v pondělí přidala 3,6 za čas při terénní jízdě a klesla na průběžnou pátou pozici. Lídrem se tak stala Nikola Hlavatá se Šejbou, jež má 31,94 bodů. Za ní se stále drží s 33,06 body Kateřina Novotná s Florou. Další tři účastnice mají něco přes 34 bodů, a tak se dá očekávat v závěru velký boj nejen o bronz.
 
Pony kategorii dětí od třinácti do šestnácti let vedla po drezuře Anna Balcarová v sedle ponyho Limetree I´m The Only One. Jenže kros nedokončila, a tak má rázem větší šanci na zlato Ema Štěpánková s Puntíkem. Její aktuální skóre je 31,48 bodů. Na druhé místo se posunula Petra Svatoňová s poníkem Alpinhorse Toby, kterou od vedoucí pozice jí dělí 1,3 bodu. Třetí je s odstupem pouhých devíti setin bodu Kristýna Přikrylová v sedle Goldenbay Magic Moon.
 
Mistrovství České republiky ve všestrannosti vyvrcholí na přeštěnickém závodišti v úterý skokovou zkouškou. Všechny parkurové soutěže bude možné sledovat živě prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz od 9:00 hodin.
 
Foto: Marcel Runštuk



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE