reklama 11B

Zlatou podkovu v Přeštěnicích ovládla Smolíková. Rozhodl nedělní kros

ikonka

Až závěrečná část Zlaté podkovy, která se konala o prvním červnovém víkendu v Přeštěnicích, rozhodla o vítězce nejvyšší soutěže ve všestrannosti. Tou se stala díky bezchybnému výkonu v krosu Marie Smolíková v sedle klisny Hanah.
06.06.2022 16:53  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Ve dnech 3. – 5. června se v Přeštěnicích jela třetí letošní Zlatá podkova ve všestrannosti. Hlavní soutěž, která nese název celého seriálu a jede se na úrovni dvou hvězd, nabídla napětí až do samého závěru.
 
Nejlepší drezurní úlohu předvedla Simona Bozděchová s Lexonem, která tak nastupovala do sobotního parkuru jako lídr. V něm inkasovala 0,40 trestného bodu a pozici si dokázala udržet. Hned za ní se zařadila Marie Piechotová s Desideratou. Ta jako jediná dokázala překonat parkur čistě a bez penalizace za čas. Jenže v nedělním krosu se tato dvojice nedostala do cíle.
 
A chybovala také vedoucí jezdkyně Simona Bozděchová, která po poslední části soutěže klesla na konečné druhé místo. Na první příčku se dostala Marie Smolíková na Hanah, jež naopak zvládla terénní jízdu bez zaváhání. Třetí dojel Michal Špalek s Cornelií.
 
Největší zájem byl o start ve Stříbrné podkově. Nastoupilo do ní dvaatřicet dvojic. Vítězkou se stala Kristýna Kačírková s Diadémem. Ta zajela nejlepší drezuru, předvedla čistý kros a jen v parkuru udělala jednu chybu. 
 
V Bronzové podkově dominovali Kristýna Přikrylová a Lowen. Dvojice vyhrála drezuru a v dalších částech soutěže nenasbírala už žádné trestné body. V Křišťálové podkově pak nenašla přemožitele Nikol Raidová s koněm jménem Santinus
.
Foto Marcel Runštuk



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE