reklama 11B

Belgický skokový tým udržel vedení a z ME v Rotterdamu si odváží zlato

ikonka

Evropský skokový šampionát zná medailisty v soutěži týmů. Zlato vybojovali jezdci Belgie, kteří první kvalifikační parkur a dvě kola zajeli v součtu za pouhých 12,07 trestného bodu. Po prvním středečním parkuru přitom vedli Němci.
23.08.2019 19:13  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Člen belgického týmu Jos Verlooy a Igor. Foto: FEI / Dean Mouhtaropoulos / Getty Images
 
 
V pátek 23. srpna vyvrcholila v Rotterdamu soutěž družstev v parkurovém skákání. Do té se národním týmům započítávaly celkem tři parkury: úvodní kvalifikace, která se jako honební soutěž konala ve středu. První klasické kolo, jež se jelo o den později a druhé kolo, kterým bylo celé klání završeno právě v pátek. Účastníci tak absolvovali extrémně náročný program.
 
Po honební soutěži byli v čele hodnocení Němci, o den později je však odsunuli na druhé místo jezdci Belgie v sestavě Pieter Devos, Jos Verlooy, Jerome Guery a Gregory Wathelet. A ti také nakonec získali v třetím kole zlato. Z celkem třech parkurů se jim po škrtu nejméně vydařených výkonů započítávalo celkem 12,07 trestného bodu.
 
Německá reprezentace, kterou zastupovali Simone Blum, Christian Ahlmann, Daniel Deusser a Marcus Ehning, nasbírala 16,22 trestného bodu. Bronz si z Rotterdamu odvezou britští jezdci Ben Maher, Holly Smith, Amanda Derbyshire a Scott Brash. 
 

Výsledky najdete zde





Štítky: skokyMERotterdam
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE