reklama 11B

Bartošovo štěstí i smůla na cílové čáře: Sternkranz druhý na Riviéře

ikonka

Dvě umístění ze tří startů si v pondělí připsali v Cagnes-sur-mer stáj Scuderia Aichner SRL a trenér Josef Váňa mladší. Sternkranz finišoval druhý v proutěných překážkách classe 1, Lord Dragon přidal čtvrté místo. Oba valachy vedl Josef Bartoš.
19.12.2022 17:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Sternkranz, Lord Dragon a Capivari byli hlavními tahouny první výpravy stáje Scuderia Aichner SRL a trenéra Josefa Váni mladšího do Cagnes-sur-mer v zimě 2020/2021. Po prvních dvou týdnech letošního mítinku na Azurovém pobřeží se zdá, že krystalizuje podobná situace.

Zatímco poslední zmíněný bělouš se minulý pátek postaral o premiérové vítězství, jeho dva třídoví kolegové v pondělí ukázali své možnosti dalšími umístěními. Ostatním koním v majetku Josefa Aichnera se v těžké francouzské konkurenci zatím příliš nedaří.

Výborný výkon podal osmiletý Sternkranz, který pod Josefem Bartošem doběhl druhý v proutěných překážkách classe 1 Prix du Breil (4000 m, 48 000 eur).

 

Čtěte více: Dvě česká vítězství ve Francii. V pátek zazářili Vivernus i Capivari

 

Bartoš na hluboké dráze dlouho vyčkával na zadní pozici. Na špici odskočila o mnoho délek dvojice Garkapstar a Fox Challenger, ale 1500 metrů před cílem je pole dostihlo. Se sázkovým kurzem 27:1 nastupující Sternkranz měl výborný moment před nabíháním do závěrečného oblouku, kdy skákal na úrovni vedoucích soupeřů.

Na začátku cílové roviny sice nezachytil zrychlení dvou koní, ale za posledním skokem nasadil svůj tradiční finiš a v cíli se posunul na druhé místo se ztrátou pěti délek na vítězného favorita Norvillea, který českému zástupci dával pět kilogramů.

Jestliže ve svém prvním pondělním vystoupení Josef Bartoš zachytil soupeře na pomyslné cílové pásce, v proutěných překážkách Prix de Cardiff (4000 m, 38 000 eur) se ocitl v opačné situaci a s Lordem Dragonem v posledních metrech těsně přišel o třetí místo.

Šestiletý valach se vrátil na dráhu po pěti dnech od páté příčky v handicapu o 95 000 eur a velkou část dostihu strávil v blízkém druhém sledu. Bartoš si připravoval optimální pozici pro útok a v posledním kilometru se držel na druhém místě.

V cílové rovině se už zdálo, že Lord Dragon udrží třetí příčku, ale pozdní finiš jednoho ze soupeřů ho odsunul na čtvrté místo, sedm délek a hlavu za vítězem Picnicem, nesoucím o pět kilogramů méně.

Druhý český zástupce v dostihu Passion Return se také držel mezi předními koňmi, ale Pavel Složil ho musel už po dvou třetinách tratě pobízet a nakonec proběhl cílem na devátém místě.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE