reklama 11A

Dobude po Česku a Německu i Japonsko? Nová mise šampiona Murzabajeva

ikonka

Dvanácti dostihy na závodišti Chukyo o víkendu odstartuje japonské angažmá Bauyržana Murzabajeva. Mnohonásobný šampion a jeden z nejtalentovanějších žokejů současnosti má za sebou životní sezonu, teď se pokusí o další posun mezi světovou elitu.
16.12.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Zimní program českých dostihových příznivců se od tohoto víkendu rozroste o jednu zajímavou položku. Kromě účinkování svěřenců Josefa Váni mladšího na mítinku v Cagnes-sur-mer, pokračujících startů rovinových koní ve Francii či úspěchů Tomáše Lukáška v Kataru budou v následujících týdnech moci sledovat průběh japonského angažmá žokeje Bauyržana Murzabajeva.

Čtyřnásobný německý a trojnásobný český šampion zahájí ostře sledované angažmá na závodišti Chukyo. V sobotu nastoupí do tří dostihů, v neděli přidá na stejné dráze dalších devět startů.

Japonská dostihová autorita uděluje krátkodobé licence maximálně pěti zahraničním jezdcům najednou, kromě Murzabajeva ji letos získali Hollie Doyle, Tom Marquand, Cristian Demuro a David Egan.

 

Čtěte také: Do českého turfu vstoupil inspektor Bergman. Díky hřebci Coolishaakovi

 

Kazašský rodák zůstává v Japonsku až do začátku března a jeho základnou bude tréninková centrála v Kjótu, kde sídlí většina top stájí. Starat se o něj bude agent, který v předchozích sezonách sháněl angažmá britskému šampionovi Oisinu Murphymu.

"Už jsem si srovnal v hlavě, že nastal čas posunout se zase o něco dál. Trochu se mi pootevřely dveře na mezinárodní scénu a chci toho maximálně využít," řekl Murzabajev minulý měsíc serveru Jezdci.cz.

Třicetiletý žokej má za sebou dosud životní sezonu. V roce 2022 dvakrát triumfoval v dostizích grupy 1 včetně německého derby a absolvoval své premiérové starty v Ceně vítězného oblouku a Japan Cupu.

Velkým otazníkem zůstává, v jaké stáji a zemi bude Murzabajev pokračovat po návratu z Japonska. Už letos dostal lukrativní nabídky od velkých francouzských stájí, ale rozhodl se dodržet německý kontrakt u Petera Schiergena. V Ceně vítězného oblouku mu nicméně dal příležitost mnohonásobný francouzský šampion André Fabre.

Podle dosavadních signálů se zdá, že k definitivnímu rozhodnutí a oficiálnímu oznámení dojde až po skončení japonského angažmá, na které se Bauyržan Murzabajev nyní plně soustředí.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE