reklama 11B

Aillauda čeká ve Světovém poháru v Nebanicích těžká obhajoba triumfu

ikonka

Ve čtvrtek 1. srpna odstartuje v Nebanicích další ročník vozatajského Světového poháru. Do série je bodovaná kategorie čtyřspřeží, program ale nabídne i další soutěže. Dorazí obhájce Benjamin Aillaud, který bude mít letos velice obtížnou pozici.
30.07.2019 13:57  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
V České republice se ročně konají tři akce zapsané do Světového poháru FEI. Vedle drezurních a skokových závodů v Brně a Olomouci je to také CAI v Nebanicích, tedy vozatajské závody. Do takzvaného World Cupu se boduje soutěž čtyřspřeží. 
 
Na západ Čech letos opět dorazí Francouz Benjamin Aillaud, který soutěž vyhrál v roce 2017 i v loňské sezoně. Letos však bude mít desátý muž světového žebříčku obhajobu hodně obtížnou. Konkurovat mu budou Belgičan Glenn Geerts, který je světovou šestkou. Ještě lépe si stojí v tabulce FEI švýcarský reprezentant Jerome Voutaz, a ten také nebude v Nebanicích chybět. Další hvězdou je Maďar Jozsef Dobrovitz a přihlášená je také kompletní rodina Nesvačilových, tedy Jiří Nesvačil junior, Jiří Nesvačil senior a Radek Nesvačil.
 
V soutěži dvojspřeží budou Českou republiku reprezentovat Josef Drábek, Markéta Jelínková a Tomáš Jelínek. Početná výprava dorazí z Německa včetně Sandra a Torstena Koalickových. Představí se i jezdci ze Švýcarska, Španělska, Maďarska a Dánska. 
 
Mezi singly pojedou Libor Kurka a Ota Bareš, konkurovat jim budou páry z Francie, Německa, Švédska a Švýcarska. Silné zastoupení má kategorie pony, ovšem bez českých jezdců. Dorazí sedm spřežení ze čtyř zemí.
 
Akce začne drezurou, jež se pojede ve čtvrtek 1. srpna i o den později. Sobota nabídne maraton a vše uzavře nedělní vozatajský parkur. 
 
Foto: Šárka Veinhauerová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE