reklama 11C

Zuzana Zelinková osmá na ME v rámcové soutěži

Ve středu 19. srpna zahájilo skokové mistrovství Evropy v Cáchách rámcovou soutěží, která se do šampionátu nezapočítává. Přesto do ní nastoupilo mnoho přítomných hvězdných jezdců, a také všichni tři čeští reprezentanti. Jak se jim vedlo, čtěte níže…
19.08.2015 11:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Zuzana Zelinková dojela s Filicitou v zahajovacím skákání na ME osmá. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Celkem třiapadesát dvojic nastoupilo ve středu ráno k první hodnocené soutěži s překážkami do 150 cm, v níž startovali také všichni tři čeští reprezentanti a skvěle se předvedla Zuzana Zelinková s Filicitou. Zajela čistý parkur v čase, který stačil v konkurenci největších světových es na výborné osmé místo.
 
Ondřej Zvára s Carmen Arcus a Emma de Moussac s Kanonjou se za své výkony ovšem také stydět nemusí, Ondřej Zvára chyboval jen jednou, stejně jako Emma de Moussac, která ke čtyřem bodům přidala jeden za překročení času.
 
Vítězem soutěže se stal Ital Emanuele Gaudiano na Caspar 232, který dokončil bez trestných bodů v čase 62,49. Druhé místo bral Michael Whitaker s Valentinem R,  také nechyboval, avšak byl přibližně o sekundu a půl pomalejší. Za ním dojel Andreas Schou z Dánska. Čistých jízd bylo celkem sedmnáct, k naší radosti jedna z nich v režii Zuzany Zelinkové.
 
Soutěž byla rámcovým skákáním, které se nijak nezapočítává do mistrovských kvalifikací. To čeká na jezdce a jejich nejlepší koně ve středu odpoledne od 14.00 hodin.
 
Výsledky a více informací najdete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE