reklama 11C

Zuzana Zelinková obhájila zlato na skokovém MČR

ikonka

Vyvrcholení mistrovství ČR jednotlivců, tedy nejtěžší parkurové kategorie, přineslo v neděli 29. července napínavý boj. O zlato se rozeskakovali dva jezdci. Šťastnější nakonec byla Zuzana Zelinková, která porazila Sergeie Motyguina.
29.07.2018 16:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: Patricie Mazuchová
 
Zuzaně Zelinkové se podařilo v sedle Kleiner Lorda obhájit zlato v parkurovém mistrovství České republiky. Letos to však nebylo tak snadné. Do třetího kola přicházela se 4 trestnými body z předchozích dvou kol. Stopadesátku však zvládla čistě. Všichni další jezdci, kteří měli 4 a méně trestných bodů a nastupovali až po ní, chybovali.
 
Poslední startovní pozici měl Sergei Motyguine s Dylanem, jenž jako jediný držel po dvou dnech čisté konto. V třetím kole však přišlo jedno shození a bylo jasné, že o vítězi musí rozhodnout rozeskakování.
 
Zuzana Zelinková jej překonala s jedním zaváháním v čase 42,17. Sergei Motyguine zvolil jízdu na čistotu, takže i pomalejší tempo. Když už se zdálo, že si jede pro titul mistra republiky, přišla chyba na úplně posledním skoku. Jeho čas měl hodnotu 46,79, takže to byla Zuzana Zelinková, která se mohla začít radovat z druhé zlaté medaile v řadě. Prvenství obhájila dokonce ve dvojici se stejným koněm. 
 
Bronz získal Matěj Kotalík s Cesanem V, který do nedělní soutěže přicházel s 5 trestnými body až ze sedmé příčky. Díky výbornému čistém výkonu a chybám soupeřů, jež skákali po něm, obsadil třetí místo.
 
Výsledky z MČR najdete v záznamu závodů v odkazu dole



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE