reklama 11D

Zimní Jezdecký pohár pohledem Denisy Vegrichtové

Před dalším ročníkem Zimního Jezdeckého poháru, který má svůj vrchol při Jezdeckém festivalu, jsme se zeptali úspěšných jezdců v obou disciplínách, jak jsou se seriálem spokojeni. Jako první se o dojmy podělila mělnická jezdkyně Denisa Vegrichtová…
05.01.2017 11:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jak vzpomínáte na předešlé ročníky Zimního Jezdeckého poháru?

Na minulé ročníky vzpomínám ráda. Účastnila jsem se jak kvalifikačních kolHradišťku, tak finále při Jezdeckém festivaluLysé. Myslím si, že úroveň těchto závodů byla dobrá a vždy jsem se na těšila.

Které z dřívějších zimních závodů ve vás zanechaly nejsilnější vzpomínky?

Nejsilnější vzpomínky? Nad tím netřeba moc přemýšlet. V Lysé byla perfektní atmosféra, zaplněné tribuny a skvěle zvládnutá organizace. Prožitky ze skoku mohutnosti při večerní show ve mně přetrvávají dodnes.

Jak vy osobně vnímáte existenci Zimního Jezdeckého poháru a Jezdeckého festivalu?

Díky mediální propagaci se Zimní Jezdecký pohár i Jezdecký festival dostává do podvědomí lidí a já si myslím, že pokud jezdci mají již takhle brzy připravené koně, rádi na tyto závody vyrazí. Pro diváky je festival v Lysé samozřejmě velkým lákadlem a myslím, že většina odchází spokojená.

Co pro vás bylo motivací k účasti?

Pro mě osobně? Konečně závody po pauze.

Jak je dle vás atraktivní finále, které se koná při Jezdeckém festivalu?

Finále při Jezdeckém festivalu v Lysé jsem již několikrát vyzdvihla. Vždy jsme na startovních listinách mohli najít i zvučná jména, která závodům přidala na úrovni. Pro diváky je tato akce atraktivní v tom, že zde mohou zhlédnout nejen parkurové soutěže, ale také vozatajství, drezuru, voltiž, a také ukázky pony games nebo cross-country při večerní show.

Jak jste spokojená se současným modelem?

Typ soutěží mi vyhovuje a obtížnost je limitována tím, že se závody konají v hale. V Lysé je kolbiště opravdu malé, takže je potřeba mít do těch obtížnějších soutěží dobře proježděné koně, což je takhle zkraje sezony náročné. Každopádně pro mě to byla vždy výborná příprava na venkovní sezonu.

Uvítala byste nějakou změnu?

Jediné, co si myslím, že by se dalo vylepšit, je opracoviště v Lysé. Uvědomuji si, jak musí být náročné uspořádat takovou akci a změnit obyčejné výstaviště na místo, kde se pořádají jezdecké závody, ale při větší účasti v soutěžích je dobrá příprava koně na start opravdu obtížná.

Plánujete se i letos účastnit Zimního Jezdeckého poháru, resp. Jezdeckého festivalu?

V letošní sezoně se plánuji účastnit jak Zimního Jezdeckého poháru, tak Jezdeckého festivalu. Bohužel dvě kola se mi kryjí s SCM, takže se budu snažit absolvovat ty zbylé dvě - 18. února v Hradišťku a 10. - 11. března ve Zduchovicích.  A pak samozřejmě Jezdeckého festivalu. S kterými koňmi ještě nevím, to uvidíme podle formy a stupně přípravy. Starší koně začínají pracovat až teď v lednu, takže uvidíme, jestli na závody vezmeme některé z těch mladších nebo ty starší na nějaké menší soutěže.

Jaké jsou vaše cíle pro letošní Zimní Jezdecký pohár?

Užít si ho minimálně tak, jako v minulém roce.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE