reklama 11A

Všestrannost při Jezdeckém festivalu o den dříve

Pořadatelé čtvrtého ročníku Jezdeckého festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem, který se uskuteční ve dnech 22. až 26. března 2017, již dokončují skladbu programu v jednotlivých dnech. Oblíbená halová všestrannost proběhne tentokrát již ve čtvrtek!…
21.12.2016 12:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Důvodem je termínová kolize závodů CNC1* v polské Strzegomi, kam se ve dnech 25. a 26. března chystá celá řada jezdců všestrannosti. V roce 2017 se tam totiž uskuteční mj. i mistrovství Evropy, a tak jezdci chtějí využít každé příležitosti si dějiště tohoto vrcholného mítinku vyzkoušet. Tamní areál je českými závodníky oblíbený, proto tam v hojném počtu jezdí i na závody nižší úrovně
 
„Několik jezdců všestrannosti nás kontaktovalo, že by po úspěšném průběhu v roce 2016 rádi opět startovali na halové všestrannosti při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem, ale v pátek 24. března plánují odjíždět do Strzegomi. Požádali nás proto, zda by bylo reálné tuto ‚Derby‘ soutěž přesunout na čtvrtek, v čemž jsme jim samozřejmě rádi vyhověli,“ uvedl hlavní pořadatel Jezdeckého festivalu Josef Malinovský.
 
„Pro halovou všestrannost navíc počítáme díky jednomu z partnerů se zajímavou finanční dotací, která bude pro účastníky velkým lákadlem. Tzv. za peníze by v porovnání s rokem 2016, kdy soutěž dokončilo 15 z celkových 20 dvojic, šli všichni jezdci, jež projedou cílem. Další podrobnosti k Derby však prozradímepo Novém roce,“ dodal ředitel Jezdeckého festivalu.
 
Halová všestrannost je oficiálně vedena jako skoková soutěž nazvaná „Derby“, kdy parkur obsahuje nejméně polovinu přírodních překážek. Soutěž musí být jednokolová a v Lysé se počítá (stejně jako v roce 2016) s rozeskakováním v případě stejného počtu trestných bodů na prvém místě.
 
Další informace najdete na internetových stránkách www.jezdeckyfestival.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE