reklama 11B

Zelinková jediná čistá v úvodu MČR jednotlivců

Prvními koly odstartovalo v pátek 14. července v Martinicích mistrovství České republiky v parkurovém skákání jednotlivců, žen, mladých jezdců a družstev. V nejvyšší úrovni půjde do druhého kola jako jediná s nulou Zuzana Zelinková.
14.07.2017 15:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Zuzana Zelinková s Kleiner Lordem začala jediná čistě MČR jednotlivců 2017

Mladí jezdci, ženy a jednotlivci mají za sebou první kola v rámci letošního republikového šampionátu v parkurovém skákání. 
 
Nejvyšší obtížnost mají podle sportovně-technických podmínek ČJF soutěže pro jezdce v kategorii jednotlivců, v které je převaha mužů, ale je otevřená i ženám. A právě Zuzana Zelinková v sedle Kleiner Lorda překonala jako jediná první kolo na stupni T* tedy s překážkami do 145 cm bez chyb a do sobotní druhé části půjde s nulou. Dalších sedm dvojic dokončilo s 1 trestným bodem za překročení stanoveného času.
 
Mladí jezdci zahajovali na parkuru s překážkami do 135 cm a celkem čtyři z nich dojeli do cíle bez zaváhání: Denisa Vegrichtová s Escape, Kateřina de Jagerová a Cinven CR, Václav Nágr s Normanem a Alexandr Baraldi na Elamé. 
 
V ryze ženské kategorii, která začínala na překážkách do 130 cm, bylo čistých výkonů nepoměrně více. Dvojic, na jejichž kontě nejsou po prvním dni žádné trestné body je celkem pětadvacet, mezi nimi ta, která obhajuje zlato z roku 2016, a to Vladislava Humplíková a Buena Utopia.
 
Páteční odpoledne nabídne ještě soutěž družstev. Program pak bude pokračovat druhými koly, která se pojedou v sobotu 15. července, kdy bude známé vítězné družstvo.  Jednotlivce čekají třetí kola v neděli. 
 
Výsledky postupně doplňujeme do záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE