reklama 11A

Zduchovický Jumping Festival v rekapitulaci EquiTV

ikonka

Během druhého květnového víkendu se ve Zduchovicích konal Jumping Festival. Nejvyšší soutěží mítinku bylo jednohvězdové T a EquiTV z ní pro vás připravila souhrn. Nechybí ani sestřih z parkuru do 135 cm, jenž vrcholu předcházel…
18.05.2018 09:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

REPORTÁŽ ZE ZDUCHOVIC SI MŮŽETE PUSTIT V TOMTO ODKAZU

Ve dnech 12. a 13. května hostily Zduchovice nedaleko Kamýku nad Vltavou parkurové závody nazvané Jumping Festival. Nejvyšší soutěží mítinku byl nedělní parkur stupně T s jednou hvězdou, tedy s překážkami do 145 centimetrů. Tomu předcházel mj. velmi silně obsazený parkur stupně obtížnosti ST s překážkami o 10 centimetrů nižšími. Vypsaný byl jako jednokolová soutěž s finále, do něhož postoupilo nakonec sedm bezchybných dvojic.

Jan Štětina se do něj probojoval hned s dvěma koňmi, se Zentem S ho však z důvodu vyloučení nedokončil a obsadil tak sedmé místo. Jen o jednu příčku výše se pak umístil s Cabaretem S, s kterým dovezl čtyři trestné body. Jednu chybu ve finále zaznamenala také Barbora Vojtková s klisnou Etceterou. Dosažený čas byl však lepší než v případě Jana Štětiny s Cabaretem, takže z toho bylo páté místo. Čtyři jezdci dokázali zopakovat čistý výkon i v rozhodující jízdě. Petr Dohnal na koni Monte Power měl z bezchybných účastníků nejpomalejší čas, a tak se zařadil na čtvrtou příčku. Třetí dojela Dominika Hrubešová, která s hřebcem Lucky 23 zaznamenala na svém kontě nulu a cílem projela v čase 50,56 sekundy. O necelé dvě sekundy rychlejší byla dvojice Andrea Halíková a Jessy Van De Heide, která si tak dojela pro druhé místo. Vítězem se stal Michal Kukačka. Ten v sedle klisny Philadelphie překonal obě části soutěže bez chyb a v nejlepším čase, který dokázal stlačit hluboko pod 47 sekund. 

Do hlavní soutěže květnového Jumping Festivalu ve Zduchovicích na Příbramsku nastoupilo v neděli 13. května v pozdních odpoledních hodinách celkem sedmnáct jezdců a koní. Pro mnohé z nich byl kurz parkuru s výškou překážek 145 centimetrů opravdu těžký a trestné body za chyby na překážkách rychle přibývaly. Jak se později ukázalo, lepší strategii zvolili ti jezdci, kteří parkurem nespěchali a jeli tzv. na čistotu. Právě poměrně rychlé tempo zvolila např. Jana Francová s Quinzem Z, jenže přišla jedna chyba, která odsunula dvojici na páté místo. Mezi účastníky se objevil také nejlepší český reprezentant Aleš Opatrný. Ten sedlal valacha Chatinue a ani on se nevyhnul jednomu shození. S dosaženým časem 75,28 sekundy a čtyřmi trestnými body dojel čtvrtý. Bezkonkurenčně nejlepší čas v hodnotě 74,37 sekundy zapsal Sergei Motygin s Dylanem, jenže také jemu se se rychlost nevyplatila. Přišlo jedno zaváhání, kvůli kterému se musel spokojit s třetí příčkou. Karel Polák na Empire na překážkách nechyboval, ovšem stanovený čas naopak nestihl. Dovezl si jeden trestný bod za jeho překročení, a bylo z toho druhé místo. Ačkoliv byla soutěž vypsána s případným rozeskakováním, tentokrát na něj nedošlo. Alžběta Vojtková v sedle Capuy byla jedinou startující, která projela cílem základního kola bez trestných bodů a mohla se tak radovat z vítězství.

O krátký rozhovor jsme požádali také dlouholetou českou parkurovou jedničku Aleše Opatrného, jehož sportovní výkony v poslední době vídáme především na zahraničních kolbištích.
Pokud se chcete podívat na průběh celé hlavní soutěže zduchovického Jumping Festivalu, klikněte na náš web www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE