reklama 11B

Vznikla mezinárodní pracovní skupina ošetřovatelů

V sídle Mezinárodní jezdecké federace FEI v Lausanne se setkal prezident FEI Ingmar de Vos se zástupci nově vzniklé pracovní skupiny ošetřovatelů – Grooms Working Group. Podle de Vose hraje ošetřovatel v jezdectví klíčovou roli.
20.07.2017 11:22  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

V sídle FEI proběhla první a zakládající schůzka pracovní skupiny ošetřovatelů. Foto: FEI

Prezident FEI Ingmar de Vos přijal delegaci čtyř ošetřovatelů koní závodících v olympijských disciplínách. Stalo se tak při příležitosti prvního a zakládajícího setkání Grooms Working Group, tedy pracovní skupiny ošetřovatelů. Mítink proběhl v třetím červencovém týdnu. 
 
Od prvního setkání tohoto druhu si všechny zúčastněné strany slibují lepší komunikaci a interakci, která pomůže rozvoji jezdectví. Ošetřovatel hraje totiž klíčovou roli v jezdeckém sportu.
 
„Ošetřovatel hraje naprosto nepostradatelnou roli, speciálně pro zachování welfare a dobré kondice a pohody koní. Často jsou však přehlíženi, a tak vznikla tato pracovní skupina proto, aby navázala lepší komunikaci napříč jezdeckou společností“, uvedl k mítinku de Vos s tím, že pro rychle se rozvíjející globální sport je nutné nabídnout hlavně vzdělávání, a že spolupráce s „groomy“, jejichž práce by se měla vyvažovat zlatem, je velice důležitá.
 
Jedním ze zástupců pracovní skupiny byl Alan Davies, který pracuje jako ošetřovatel pro britské drezurní hvězdy Charlotte Dujardin a Carla Hestera. „Cítím se skutečně poctěn, že jsme byli přijati FEI, a že s námi projednává budoucnost sportu z pohledu ošetřovatelů“, řekl Davies.
 
Zúčastnili se také Brent Kuylen, který je groomem nizozemského šampiona Jeroena Dubbeldama nebo Jackie Potts, jež pracuje pro legendu military Williama Fox-Pitta (AUS).
 
 
Zdroj: www.fei.org



Štítky: FEI
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE