reklama 11A

Výsledky vzorků B koní Čáriray a Nikas nedorazily

Jockey Club ČR stále čeká na výsledky výsledek analýzy tzv. vzorku „B“ u koní Čáriray a Nikas z antidopingové kontroly v rámci mítinku letošní Velké pardubické. Zpráva o pozitivních vzorcích „A“ se do světa rozlétla 11. listopadu...
06.01.2016 17:30  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Trenér koní Stanislav Popelka následně požádal o provedení analýzy vzorku B včetně zjištění konkrétního množství nedovolené látky. Žádost o provedení analýzy vzorku byla odeslána dne 13. listopadu 2015 do Central Laboratory United Kingdom, Newmarket. Výsledky byly očekávány hned na začátku roku 2016, ale doposud nedorazily. O této skutečnosti informoval Jockey Club ČR na svých internetových stránkách.
 
"S ohledem na skutečnost, že Jockey Club ČR dosud neobdržel výsledek analýzy tzv. vzorku „B“ u koní Čáriray a Nikas (pozitivní nález u vzorků odebraných po startech 10. resp. 11. října 2015 v Pardubicích), o níž v listopadu požádal trenér Stanislav Popelka a kterou provádí FEI Central Laboratory (LGC Limited) ve Velké Británii, vznesl sekretariát JC ČR vůči této laboratoři dotaz ohledně časového horizontu doručení výsledků objednané analýzy. Dle sdělení paní Polly Taylor z LGC Limited byl vlastní proces analýzy zaslaných vzorků již ukončen a nyní probíhá příprava výsledné zprávy, což vzhledem k objemu dat generovaných v rámci kvantitativní analýzy zabere ještě nějaký čas. Paní Taylor nicméně předpokládá, že výsledky by JC ČR měly být k dispozici začátkem příštího týdne,“ uvedla na webu Jockey Clubu ČR jeho sekretářka Martina Krejčí.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE