reklama 11D

Všestrannostní MČR v Borové objektivem EquiTV

Jihočeská Borová hostila ve dnech 18. až 20. 9. MČR ve všestrannosti. Medaile se rozdaly v kategorii seniorů, mladých jezdců a dětí na pony. Nejmladší jezdci byli rozděleni ještě do dvou skupin podle věku. Více ve videoreportáži…
24.09.2015 11:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

VIDEOREPORTÁŽ Z BOROVÉ NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

V kategorii pony s dětmi ve věku od 10 do 13 let se na start postavilo devět dvojic. Bezchybný cross i parkurovou část předvedla Šárka Štvánová na Sisi, a výrazně si tak polepšila pozici po drezuře. S celkovým skóre 70,74 bodu si dojela pro bronzovou medaili. Michaela Haderková s Alpinhorse Midnight Princess předvedla nejlepší drezurní úlohu, nicméně o vedení ji připravilo 20 trestných bodů v terénní zkoušce. Do parkuru tedy nastupovala dvojice z druhého místa, a přestože zajela čistou jízdu, zůstalana konečné stříbrné příčce. Zaváhání soupeřky v crossu využila Julie Pásková s klisnou Golden Rebeka. Z drezury měla na kontě 50,44 trestného bodu a díky výborným výkonům v dalších dvou částech mistrovství k nimžádný další nepřidala. Mohla se tak radovat ze zisku zlaté medaile
 
V kategorii dětí ve věku od 13 do 16 let vybojovala třetí místo Natalia Tarabini v sedle Sony. Na průběžné třetí příčce se držela od drezurní zkoušky. Terénní jízdu absolvovala bez zaváhání a v parkuru přidala pouze jednu chybu. Drezurní úloha se nejvíce vydařila Zuzaně Balouškové s Pretty Ginger, nicméně odstup od zbytku pole nebyl nijak výrazný, a tak tuto dvojici nakonec drobná penalizace za čas v crossu a jedna chyba v parkuru odsunula na konečnou druhou příčku. Naopak Vendula Chrástková s Pírkem vstoupila do mistrovství druhou nejlépe hodnocenou drezurou, ale v dalších dvou dnech už ani jednou nechybovala, což jí vyneslo zlato a titul mistryně České republiky. 
 
Konečné výsledky republikového mistrovství mladých jezdců zůstaly na medailových pozicích nezměněny již od první části soutěže. Třetí nejvyšší známku za drezuru obdržela Radka Bělehrádková na koni A Cruyff. V crossu přidala penalizaci za překročení času a poslední den ještě 8 trestných bodů na parkuru. Na bronzovou pozici to však stačilo. Druhou nejlepší drezuru předvedla Marie Dvořáková na Dukátovi. Výborně zajela také terénní zkoušku a nechybovala ani v závěrečném parkuru. S konečným skóre 55,87 bodu vybojovala stříbro. Od začátku mistrovské soutěže vedla domácí jezdkyně Barbora Kamírová s Christem. Cross country překonala bez zaváhání, a přestože jednou chybovala na parkuru, její náskok stačil k tomu, aby po roce obhájila titul mistryně České republiky ve všestrannosti v kategorii mladých jezdců.
 
Velmi dobře zahájil mistrovství republiky v seniorské kategorii Jan Holec s Tasznikem, po prvním dni se držel na druhé příčce. Během terénní jízdy však nasbíral 14,40 trestného bodu za překročení času a chyboval čtyřikrát na parkuru, což ho odsunulo na konečné třetí místo. Na dvou nejvyšších příčkách byl vývoj soutěže jako na houpačce. Petr Veselovský s Velesem dohnal výborným crossem lehkou ztrátu z drezury a ujal se vedení. V neděli však přišlo zklamání v podobě třech chyb na překážkách a překročení stanoveného času. Petr Veselovský tak získal stříbro. Výborně zahájil závod obhájce mistrovského titulu z loňského roku Robert Pokorný. Během terénní zkoušky však obdržel 14,80 trestného bodu za překročení času a do parkuru nastupoval se svým svěřencem jménem Rodeo Au Heup z druhé pozice. Nicméně chyby Petra Veselovského a jeho čistý výkon mu přinesly druhou zlatou medaili v řadě.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE