reklama 11D

Vrchol čtvrtečního GCT v Hamburku ovládl Lynch

Ve čtvrtek 25. května se konala v Hamburku pouze jedna soutěž, započítávaná jako první kolo týmové Global Champions League. Zároveň však byla vyhodnocena jako soutěž jednotlivců GCT. Z tohoto klání vyšel nejlépe irský jezdce Denis Lynch.
26.05.2017 09:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: GCT / Stefano Grasso

Irský jezdec Denis Lynch s koněm RMF Echo vyhrál čtvrteční soutěž Mercedes-Benz Championat Trophy v Hamburku. Získal tím nejen první příčku jako jednotlivec v rámcové soutěži GCT, ale pomohl také celku Miami Glory vytvořit si nejlepší pozici před druhým kolem GCL. 
 
Nechal za sebou na druhé příčce Lauru Kraut (USA) s Ohlala a Sanne Thijssen (NED) s koněm Con Quidam. „Mám velmi rychlého koně. Mám zkušenosti a na naší straně stálo dnes i štěstí. Můj kůň je bojovník a dal do toho všechno“, řekl po soutěži Denis Lynch.
 
O vítězství se celkem rozeskakovalo čtrnáct jezdců, kterým se podařilo překonat základní kurz bez shození. Stavitel Frank Rotherberger skutečně prověřil schopnosti nejlepších dvojic světa. Stanovený čas 80 sekund v základní části zklamal mnoho soutěžících. 
 
Penalizaci za čas si dovezli jinak bezchybní Betram Allen (IRL), John Whitaker (GBR), Bassem Hassan Mohammed nebo jeho kolega z katarské reprezentace Šejk Ali Bin Khalid Al Thani. 
 
Hodně se chybovalo také na překážkách. Tři shození zaznamenala hvězdná domácí dvojice Ludger Beerbaum a Chiara. Chybovali členové „áčkové“ reprezentace Německa Marco Kutscher, Christian Ahlmann i Marcus Ehning.
 
Ze čtrnácti dvojic dokázaly rozeskakování překonat čistě čtyři. Nejpomalejší byl, a tedy čtvrtý skončil nadějný mladý Švýcar a vítěz GP Mexico City Martin Fusch na Clooney 51. Bronz brala Sanne Thijssen (NED) s Con Quidam a o 5 desetin sekundy na druhé příčce dojela Američanka Laura Kraut s Ohlala.
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE