reklama 11A

Vozatajové z 12 zemí budou závodit v Kladrubech

V pondělí 4. dubna se uzavřely přihlášky pro mezinárodní jezdecké závody spřežení CAI v Kladrubech nad Labem a my známe seznam startujících. Mítink s názvem Rudolfův pohár proběhne 21. – 24. dubna a účastnit se ho budou vozatajové z 12 zemí světa.
05.04.2016 17:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

První místo v královské kategorii čtyřspřeží z předešlého ročníku bude obhajovat Jiří Nesvačil senior. Foto: archiv Jezdci.cz

Závody spřežení, které mnoho let nesou název Rudolfův pohár, jsou tradičním mezinárodním mítinkem, který v Česku otvírá celou sezonu závodů zapsaných pod hlavičkou FEI. Letos se konají ve dnech 21. – 24. dubna, a protože uzávěrka přihlášek byla 4. dubna, víme, jaká jména figurují na seznamu startujících.
 
Celkem se do čtyř kategorií soutěží přihlásili jezdci z 12 zemí světa. Kladruby nad Labem tak navštíví sportovci Čile, Dánska, Finska, Francie, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska, Švýcarska, USA a samozřejmě domácí zástupci České republiky.
 
V kategorii jednospřeží by mělo na start nastoupit 31 kočárů, zastoupení zde bude mít exotické Čile. České barvy budou hájit například několikanásobný mistr ČR Jan Exnar, dlouholetý reprezentant Libor Kurka či Ladislav Jirgala.
 
Soutěž páru přilákala pětadvacet závodníků v 3* úrovni a osm v 2* úrovni. Dvě spřežení bude prezentovat Josef Hrouda, nastoupí i Jiří Nesvačil junior nebo člen úspěšného družstva z mistrovství světa v Topolčiankách 2013 Martin Gössl.
 
Celkem deset kočárů pak uvidí diváci v soutěži čtyřspřeží. Za Českou republiku nastoupí „rodinná“ reprezentace ve složení Jiří Nesvačil senior, Jiří Nesvačil junior a Radek Nesvačil
 
Soupisku najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE