reklama 11A

Vištalová: O naší účasti v Riu rozhodne až ČPV

Anastasja Vištalová v úterý 2.března neměla ani příležitost oslavit zprávu z FEI, že Česká republika její zásluhou získala kvótu pro účast na paralympijských hrách v Riu. Celý den totiž strávila ve škole. Definitivní rozhodnutí beztak zůstává na ČPV.
02.03.2016 20:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Právě Český paralympijský výbor rozhodne, zda získanou startovní pozici v jezdeckých soutěžích na paralympijských hrách v Riu přijme
 
„Mám obrovskou radost. Jsem nadšená, že se všechny tréninky a vynaložená energie, kterou jsme do toho dávalijak , tak moji rodiče a trenéři – se vyplatila. Zároveň jsem však stále nervózní, protože k celé záležitosti se musí vyjádřit Český paralympijský výbor. Doufám, že mě do Ria pustí,“ popisuje Anastasja Vištalová.
 
Na základě mých doložených výsledků by měli zasedat a rozhodnout se, zda mi startovní místo v Riu dají. Doufám, že nakonec se vyjádří kladně, protože když jsme o možné účasti hovořili v minulosti, tak říkali, že kdyby se nám povedlo kvótu získat, tak by zcela jistě uvažovali o tom, že by jezdectví jakožto nový sport do Ria pustili. – Je to samozřejmě také otázka financí, protože s koněm není levné se do Brazílie dostat,“ dodává Anastasja Vištalová.
 
Rozhodnutí by mělo padnout do 15. března, kdy musí Český paralympijský výbor odpovědět Mezinárodní jezdecké federaci, zda startovní pozici přijímá, či nikoliv. „Určitě v nejbližších dnech, ne-li dokonce hodinách jim odešleme všechny výsledky za sezonu a budeme čekat. Velkou roli určitě hraje i Česká jezdecká federace, protože z pozice zastřešující organizace jezdeckého sportu v České republice by se za nás a naše výsledky měla postavit a snažit se paralympijský výbor přesvědčit, že jsme hodni se her v Riu zúčastnit,“ podotýká jezdkyně, která ani neměla příležitost skvělou zprávu oslavit. „Možnost moc nebyla, měla jsem vyučování od 10.00 do 19.30 hodin, takže jsem od rodičů pouze dostala SMS zprávu, že z FEI dorazila pozitivní informace. Dnes večer si doma alespoň symbolicky připijeme a budeme očekávat definitivní rozhodnutí,“ dodala Anastasja Vištalová.
 
Anastasju bude možné již brzy vidět v soutěžním obdélníku. „Příští týden budeme startovat na mezinárodních závodech v Itálii . Také se chystáme v sobotu 19. března na Jezdecký festival do Lysé nad Labem, kde pojedu kür v sobotu dopoledne, a pak ještě během večerního programu. – Do Lysé se vždy moc těším. Mám ohromnou radost, když můžu paradrezuru prezentovat široké veřejnosti. Tento sport totiž není moc populární a je potřeba ho co nejvíce zviditelňovat,“ prozradila Anastasja Vištalová na závěr.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE