reklama 11C

Velká cena Litomyšle přivítá elitní sestavu jezdců

V rámci 5. kola extraligového seriálu Český skokový pohár, který se přesouvá ve dnech 4. – 7. června do Suché u Litomyšle, se představí kvalitní startovní pole, včetně dvojnásobného vítěze letošních Velkých cen ČSP Marka Kluse či Barbory Tomanové.
03.06.2015 15:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: Josef Malinovský

 

Ta vybojovala prvenství s klisnou Sorceress v dosud nejnáročnější parkurové soutěži, která se jela před dvěma týdny v Němčicích u Kolína, a sedlat ji bude i v Litomyšli. Zájem o start ve Velké ceně, nedělním vrcholu celých čtyřdenních závodů, mají necelé tři desítky účastníků. O třetí vítězství v letošním ročníku Českého skokového poháru se pokusí Marek Klus. Ten bude tentokrát závodit na nejvyšší úrovni v sedle Crada von Wichenstein
 
Na startu nebude chybět ani domácí Jiří Skřivan a Zembla či Rudolf Doležal. Ten jako jeden z mála nevynechal žádné z proběhnutých kol a v celkovém žebříčku si drží průběžné druhé místo. Při Velké ceně Litomyšle se představí s Larou Croft a Peggy Sue. Do boje o body se pokusí zasáhnout také úřadující mistr České republiky Jiří Hruška. Ten osedlá nejen Sapril Arista Z, ale také Acoradii-MX i2M.
 
Zajímavé startovní pole nabídnou však i rámcové seriály Amateur Tour a Czech Junior Cup. Pro amatérské jezdce se uskuteční celkem tři kvalifikační soutěže. Na startu se sejdou všichni čtyři vítězové letošních nedělních finále, a to Leona Chladníčková, Jakub Šalek, Tereza Rojáková a také Karolína Javorská. Poslední zmíněná je nejen vítězkou posledního kola, ale také nejvíce bodující jezdkyní.
 
Mnoho startujících bude mít i Czech Junior Cup určený jezdcům do 18 let. V něm se sejde dokonce v sobotu přes 50 startujících. I v této kategorii se představí někteří vítězové finálových soutěží při předešlých kvalifikacích. Tou první je domácí Sára Finsterle, která nenašla přemožitele v Martinicích. V Brně druhý nejlepší výsledek zajel Matouš Kořínek, a i ten se chystá do Suché u Litomyšle. Dále nebude chybět ostravská vítězka Nina Kaločová. Průběžně nejlepšími jezdci žebříčku jsou v mladší kategorii Matouš Kořínek a mezi juniory 16 – 18 let se nejvíce bodů podařilo nasbírat Denise Menšíkové. Oba zmínění se na kolbišti v Litomyšli budou taktéž prezentovat. Společně s nimi jsou nahlášeni také někteří jezdci bojující na nedávných mezinárodních závodech CSIO Lamprechtshausen.
Nedělní soutěže budou tradičně přenášeny živě na internet. Kromě stránek Asociace Český skokový pohár lze on-line přenos sledovat prostřednictvím webu České televize a EquiTV. Pro více informací včetně startovních a výsledkových listin navštivte webové stránky www.ceskyskokovypohar.cz.
 
Jak již bylo zmíněno, Velká cena Litomyšle je již pátým kolem letošního 14. ročníku Českého skokového poháru. Vyhlašovatelem seriálu je Asociace ČSP, která třetím rokem podporuje program Českého národního registru dárců dřeně, a to nejen formou reklamní prezentace, ale také finančními příspěvky. Z každého uskutečněného startu během všech pohárových závodů pořadatelé věnují 10 korun ve prospěch zmiňovaného registru. Po doposud poslední Velké ceně Kolína v Němčicích přibylo na pomyslné konto programu dárcovství kostní dřeně rovných 9.000,- Kč. Aktuálně je tedy celková částka vybraných peněz 25.160,- Kč. Vzhledem k tomu, že Velká cena Litomyšle se jistě zařadí mezi velmi početně obsazené závody, zástupci Českého skokového poháru čekají, že se tento obnos opět výrazně navýší a na konci seriálu se suma přiblíží stotisícové hranici. 
 
 
Zdroj: Tisková informace ČSP



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE