reklama 11A

Marek Klus podruhé vítězem Velké ceny ČSP

Již druhé vítězství v řadě se podařilo v rámci letošního Českého skokového poháru vybojovat Markovi Klusovi. Po triumfu v Brně nenašel přemožitele ani při Velké ceně Ostravy, která se jela v neděli 17. května na kolbišti ve Staré Bělé.
17.05.2015 18:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Marek Klus a Crado Von Wichenstein při VC Ostravy Foto: Josef Malinovský

Ze třináctičlenného startovního pole nikdo z účastníků nedokázal překonat základní parkur postavený na výšce 145 centimetrů bez penalizace. Pouze tři dvojice si nesly do finálové části čtyři trestné body. Vedle Marka Kluse s koněm Crado von Wichenstein si velké šance na úspěch drželi Marek Hentšel se Sauronem Fitmin a Rudolf Doležal s Peggy Sue. Ti však oba zopakovali chybu a díky tomu se před dostala na druhou pozici Lucie Strnadlová s Atlantou 12, která stejně jako pozdější vítěz soutěže předvedla ve finále čistou jízdu. Kdyby měla o jedno shození méně v základní části Velké ceny, radovala by se z prvenství ona, jelikož její finálový čas byl o pět sekund rychlejší.   

 
„Crado šel takto náročnou soutěž poprvé v životě, tak jsem jel spíše na jistotu. Čas jsme měli docela pomalý, a kdyby Lucie Strnadlová nebo Marek Hentšel měli o chybu méně, tak je určitě nedohoním. Nechtěl jsem však riskovat a zbytečně svého koně z něčeho vylekat. Podstatné je, aby byl při chuti do další části jezdecké sezony, která je pořád ještě na svém začátku,“ zhodnotil Marek Klus, jenž se s 30 pohárovými body ujal vedení v seriálovém žebříčku. „Již příští týden se koná Velká cena Kolína v Němčicích, kde bude jistě početnější konkurence a vyhrát může kdokoliv. Pořadí se tak brzy může opět promíchat. Každopádně do Němčic určitě pojedeme také a budeme se snažit ukořistit další body,“ dodal aktuální lídr Českého skokového poháru
 
Kompletní výsledky najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz. Sestřih z Velké ceny Ostravy odvysílá Česká televize na programu ČT Sport ve středu 20. května od 12.50 hodin a v repríze pak v sobotu 23. května od 9.15 hodin na stejném kanálu. 
 
Zdroj: Tisková informace



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE