reklama 11B

Veletrh Verona Fieracavalli letos po stodvacáté

ikonka

Veletrh Fieracavalli proběhne 25. – 28. října v italské Veroně a připomene si již 120. výročí od doby, kdy se na místním trhu poprvé uskutečnila koňská show. V rámci tohoto jubilea se návštěvníci mohou těšit na bohatý program…
19.09.2018 17:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Skokové novinky i tradiční závody

V letošním roce připravili organizátoři novinku v podobě soutěže Fieracavalli Grand Prix. Celkem 120 koní a jezdců bude soutěžit a symbolicky reprezentovat 120 ročníků. Velká cena je A6* závodem, který je zároveň jedinou soutěží v rámci FEI Show jumping World Cupu v Itálii. Pravidelní návštěvníci se opět mohou těšit na Jumping Veronu, 18. ročník jediných parkurových skokových závodů Longines FEI World Cup na italské půdě.

Dech se bude zatajovat taktéž při večerní show Golden Gala, která je známá pro originální koňské drezury, choreografie, akrobacie či tanečních vystoupení. Za zmínku stojí Fieracavalli Nights, kdy budou muži i ženy v amerických honáckých kostýmech tančit v rytmu country rytmů až do pozdních hodin. Zájemci se taktéž budou moci pokochat a zakoupit svršky i vybavení pro své koně na Vintage Marketu. Pro odborníky i rodiny s dětmi bude připraveno také 6 tematických sekcí s bohatým doprovodným programem.

 

Po starých poštovních trasách v kočárech na Fieracavalli

Také fanoušci kočárových spřežení se letos dočkají ozvláštnění v podobě znovuobjevování staré poštovní stezky v Itálii. Již 12. července byla vyslána skupina jezdců s povozy, která dojede do Verony včas, aby se připojila k veletrhu. Cílem projektu je poukázat na existenci starých koňských poštovních stezek, po kterých se přepravovaly zásilky z jižní Itálie až do Verony a odtud do Německa. Projekt na jedné straně podporuje jezdeckou turistiku, na druhé je jeho posláním oslava týmových tradic. Skupina vozů prochází 6 regiony: Kampárií, Umbrií, Marche, Emilia Romagna, Lombardií a Benátskem. Trasa vede oblastmi daleko od měst, přičemž respektuje přírodu a potřeby koní.

 

Fieracavali je pro italské jezdectví významným ekonomickým potenciálem

Veletrh jezdectví ve Veroně je významná událost i na mezinárodní jezdecké scéně. Tato čtyřdenní akce přirozeně spojuje všechny aspekty jezdectví: chov, sport, turistiku, podnikání i zábavu. Každoročně je k vidění více než 3000 koní reprezentujících na 60 plemen, které do severní Itálie lákají profesionály, businessmany, talentované jezdce i fanoušky všech věkových kategorií. V loňském roce se Veronafiere zúčastnilo přes 160 tisíc návštěvníků ze 63 zemí světa a 750 vystavujících firem. Veletrhu se také pravidelně účastní čeští zástupci. Letošní jubilejní ročník zaznamenal 18% nárůst u mezinárodních vystavovatelů, které budou k vidění zejména v hale č. 6 věnované komerčním prezentacím.

 

Webové stránky najdete POD TÍMTO ODKAZEM

Zdroj: tisková zpráva Omnimedia




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE