reklama 11B

Ve veronském Světovém poháru zvítězil Delestre

Francouzská vlna vítězství v rámci Světového poháru pokračuje a při čtvrtém kole ve Veroně se radoval další Francouz, tentokrát Simon Delestre. Ten v neděli 8. listopadu zvítězil s koněm Hermes Ryan. Díky tomu se dostal do čela průběžného hodnocení…
08.11.2015 20:33  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A

Vítěz čtvrtého kola Světového poháru Simon Delestre. Foto Stefano Secchi/FEI

Do rozeskakování závěrečné soutěže CSI5*-W v italské Veroně se dostalo patnáct dvojic. Ty překonaly základní kolo 160 centimetrů vysokého Světového poháru bezchybně. Nejrychlejší a navíc bezchybnou jízdou si nakonec pro vítězství dojel Simon Delestre a Hermes Ryan. Cílovou čáru protnuli o 26 setin vteřiny dříve než nakonec druhý Henrik von Eckermann a Cantinero. Elitní trio uzavřeli dva jezdci, kteří dokončilinaprosto shodném časejednalo se o německého reprezentanta Ludgera BeerbaumaChamanem a Scotta Brashe s Hello M´Lady.

Vítězná dvojice se divákům představila poprvé od mistrovství Evropy konaného letosCáchách. „První den byl Ryan poměrně dopředný, více než kdy jindy. Obvykle se s ním účastním jedné nižší soutěže a poté Grand Prix. Po pátečním výkonu jsem však tentokrát změnil plán a závodilním v těžší soutěži i v sobotu,“ popsal Simon Delestre. „Ryan je typický francouzský kůň a nejlepší, kterého jsem kdy měl. Když je v pohodě, jako byl dnes, je jednoduchéním být rychlýrozeskakování. Je to velmi speciální kůň, během celé sezony shodil pouze 3x,“ doplnil nadšeně vítěz.

Vzhledemtomu, že se Penelope Leprevost nepodívala pro dvě chyby do rozeskakování, nezískalatohoto kola Světového poháru žádný bod. Musela tak opustit první příčku průběžného hodnocení a přenechat ji svému krajanovi Simonu Delestre. Ten je momentálně na prvním místě s 49 body. O devět bodů méně Penelope Leprevost a třetí je zatím Roman Duguet s 35 body na kontě.

Kompletní výsledkyVerony naleznete ZDE. Pořadí Světového poháru naleznete TADY.

Text s doplněním informací z www.fei.org




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE