reklama 11D

Ve Verdenu se rozdaly medaile drezurním nadějím

Ve dnech 5. – 9. srpna proběhlo v německém Verdenu mistrovství světa mladých koní v drezuře. O dílčích výsledcích jsme vás průběžně informovali, nyní vám přinášíme souhrnnou zprávu o nejlepších koních obou věkových kategorií MS.
11.08.2015 12:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

V kategorii pětiletých zvítězila klisna dánského chovu Fiontini v sedle se španělským jezdcem Severo Jurado Lopezem. Pětadvacetiletý jezdec působící v Dánsku a Fiontini (Fassbinder x Romanov) získali celkové skóre 9,18. Jen těsně druhá se umístila pravá sestra Fiontini, Fiontina. Obě klisny dánského teplokrevníka porodily náhradní matky a jsou „produktem“ embryo transferu. Fiontini získala hodnocení 9,8 za klus, 8,0 za krok, 9,1 za cval, 9,6 za prostupnost a 9,4 za celkový dojem
 
Druhé místo patří Andreasi Helgstrandovi, který v úvodní úloze obsadil osmé místo. S ryzkou Fiontinou získali celkové hodnocení 9,02. Pro chovatele klisen Hanne Lund a Henrika Hansena je to ohromný úspěch
 
Pro chovatele a majitele byl letošní ročník opravdu zajímavý, protože vítězka pětiletých, klisna Fiontini a vítěz šestiletých hřebec Sezuan, mají již jednoho společného potomka – Souvenira. 
 
Třetí místo patří koni německého chovu, hanoverskému hřebci Quantensprung (Quando-Quando x Donnerhall) v sedle s Verou Nass. Hřebec obdržel 4 známky vyšší než 9. 
 
Naše jezdkyně Hana Vašáryová (Silky Moves) a Eva Jančaříková (Scherman) se do velkého finále neprobojovaly. V úvodním kole získala Silky Moves celkové hodnocení 7,47 (klus 8,0, krok 7,3, cval 7,4, prostupnost 7,2, celkový dojem 7,7), což znamenalo 32. místo. Eva Jančaříková s Scherman byli ohodnoceni celkovou známkou 6,82 (klus 7,0, krok 8,0, cval 6,3, prostupnost 6,0, celkový dojem 6,8) a obsadili tak 37. místo.
 
V pátečním "malém" finále byla Hana Vašáryová se Silky Moves hodnocena celkovou známkou 7,58 (klus 8,0, krok 7,2, cval 7,6, prostupnost 7,5, celkový dojem 7,6), což znamenalo 18. místo. Eva Jančaříková a Schermann si odnesli celkovou známku 6,76 (klus 7,0, krok 7,5, cval 6,5, prostupnost 6,3, celkový dojem 6,5) a obsadili 24. místo.
 
Očekávání v soutěži šestiletých koní byla velká, ale dánský hřebec Sezuan (Zack x Don Schufro) je naprosto naplnil. Po vítězství mezi pětiletými v roce 2014 se hřebci podařilo zvítězit i v kategorii šestiletých koní. Rozhodčí dali hřebci dvakrát nejvyšší možnou známku 10. Jeho vítězstvím jen pokračoval ohromný úspěch dánského chovu. Dánští koně získali 3 z 6 medailí. 
 
Sezuan získal nejvyšší známky za cval a celkový dojem. Krok byl ohodnocen 9,7, prostupnost 9,8 a krok 9,1. Sezuan žije v Gestüt Peterhof v jihozápadním Německu. Chovatelem je Linette Jaeger. Jeho jezdkyně Dorothee Schneider má s hřebcem velké plány. 
 
Stříbro získal hřebec Belantis (Benetton Dream x Exposé) v sedle s Beatrice Buchvald. Jezdkyně hřebce předváděla již na loňském mistrovství. Tentokrát jej dovedla ke stříbru a finálnímu výsledku 9,5. 
 
Bronz patří Kirsten Brouwer z Holandska s KWPN hřebcem Eye Catcher (Vivaldi x Partout) s celkovou známkou 8,96. Stejnou příčku hřebec obsadil i loni mezi pětiletými. 
 
Mistrovství světa mladých koní se v roce 2016 přesouvá do Ermelo v Holandsku. 
 
Kompletní výsledky najdete ZDE
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE