reklama 11C

Dvě české dvojice míří na drezurní MS do Verdenu

Ve dnech 5. – 9. srpna proběhne mistrovství světa mladých koní v drezuře. Hostí jej každoročně německý Verden a v posledních několika letech se mezi jezdeckou elitu z celého světa daří proniknout i českým jezdcům.
04.08.2015 16:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Hana Vášáryová jede do Verdenu reprezentovat se Silky Moves. Ilustrační foto: Kateřina Návojová

Letos vyšle Česká republika dvě zástupkyně. Eva Jančaříková bude startovat s pětiletým hannoverským hřebcem Schermenem. Otcem tmavého hnědáka Schermena je Workington, matka je Wie Lehnhardt po 5072 Weltmeyer
 
Další jezdkyní, která bude startovat v českých barvách je Hana Vášáryová. Sedlat bude valacha Silky Moves. Oldenburský ryzák startuje také v kategorii pětiletých. Jeho otcem je Starnberg a matka Finesse po Fürst Heinrich. Haně Vášáryové se Silky Moves v letošní sezoně daří. Začátkem června výborně reprezentovala v italském Arezzu, kde na CDIYH vyhrála se Silky Moves všechny soutěže pro pětileté koně. V jedné z nich dostala od rozhodčích hodnocení 81,800 %. 
 
Do Verdenu se sjede konkurence z třiadvaceti zemí světa včetně Austrálie, Nového Zélandu či USA. Chybět nemohou samozřejmě drezurní velmoci jako Německo, Nizozemí, Velká Británie, Rusko a další. V přihláškách figuruje sedmdesát jezdců a čtyřiaosmdesát koní.
 
Seznam všech přihlášených najdete ZDE
 
Oficiální webové stránky pořadatele můžete navštívit TADY.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE