reklama 11A

Valkenswaard United zvítězili při GCL v Mexiku

Úřadující šampioni Valkenswaard United si dojeli pro vítězství v prvním kole letošního ročníku Global Champions League. Náročné druhé kolo se v Mexiku jelo během soboty 8. dubna a tým nastoupil ve složení Bertram Allen a Alberto Zorzi…
09.04.2017 22:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Do druhého kola nastupoval vedoucí tým Valkenswaars United pouze s výhodou jednoho trestného bodu na tým St. Tropez Pirates. Po prvním jezdci se však Valkenwaard United propadl na druhé místo, když Alberto Zorzi s koněm Cornetto K jednou chyboval. Simon Delestre totiž s Hermes Ryan za St. Tropez Pirates dokončil bezchybně a ve výborném čase.

Tíha tak padla na druhé dva jezdce těchto týmů. Jerome Guery z Belgie měl šanci s koněm Grand Cru van de Rozenberg zajistil týmu vítězství, aniž by byl důležitý výsledek Bertrama Allena. Belgičan se však nevyvaroval dvěma shozením a opět nebylo nic rozhodnuto. Jako poslední do parkuru nastupoval právě Bertram Allen za Valkenswaard United. S koněm Hector van d´Abdijhoeve ukázal, že umí udržet nervy a po jedné chybě zajistil týmu Valkenswaard United vítězství.

Jedni z nejlepších jezdců světa opět spojili své síly a bojovali v týmové soutěži. Top jezdci jsou s novým formátem soutěže v rámci Global Champions Tour velmi spokojení. „Pro mě je to poprvé, co jsem zde při GCL v týmu, a to v družstvu Shangai Swans. Abych byl upřímný, jsem velmi nadšený a natěšený. Dle mého uvážení máme dobrý tým,“ zmínil Daniel Deusser, který byl donedávna světovou jedničkou.

„Nový formát soutěže není nikdy jednoduché protlačit a dostat do světa parkurového sportu, ale já si myslím, že je tento typ soutěže už velmi populární a známý. V tomto druhém roce je mnoho jezdců opravdu nadšených,“ doplnil Daniel Deusser.

Nejlepší britský jezdec Scott Brash z týmu Miami Glory souhlasil: „Je skvělé mít odlišnosti ve sportu. Myslím si, že když se dělá něco poprvé, potřebuje to nějaké kritiky a já jsem rád, že se to letos po změně ubírá tím správným směrem.“ Spokojený byl i člen Mexiko Amigos Christian Ahlmann: „Velmi se těším na letošní sezonu. Jsem velmi hrdý, že jsem členem týmu. Myslím, že jsme dobrý tým – a hodně motivovaný.“

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Zdroj: Global Champions League 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE