reklama 11B

V pátek při ČSP 2016 v Litomyšli úspěšný Motygin

Druhým dnem pokračoval v pátek 3. června Český skokový pohár v Suché u Litomyšle. Na programu byly čtyři soutěže, vč. kvalifikací Amateur Tour a Czech Junior Cup. V nejvyšší soutěži do 130 cm se dařilo Segejovi Motyginovi...
03.06.2016 23:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Soutěžní program zahajoval již v osm hodin ráno tzv. Malou túrou na výšce 115 cm. Soutěž byla hodnocena na čas a diváci měli možnost vidět velmi rychlé výkony a boje o nejlepší umístění až do konce. Nakonec nejrychlejší a bezchybná byla Kristýna Nechanická sedlající Roulette 1 (Equest Club Čísovice). Druhé místo vybojovala domácí Štěpánka Zavoralová a Simona 3, třetí Sandra Tomaidesová a Winndor (Sportovní stáj Exclusive Equestrian).
 
Kvalifikace Amateur Tour byla hned druhou soutěži na pátečním programu na Suché. Pouze šest dvojic dokončilo obě fáze parkur bez zaváhání. Zlatou příčku obsadila všetická dvojice Alžběta Ducká a Kira 3. Stříbro brala Dana Beranová v sedle Mozaiky (JK Hřebčín Suchá), pro bronz si dojela Leona Chladníčková a Cinderella Z (ESC Olomouc). 
 
Do soutěže Střední túry nastoupilo 97 dvojic. Nejlépe se umístila opět všetická dvojicetentokrát Sergej Motygin a Extreme Chaos. Druhý skončil Jan Zwinger sedlající Al Grannu (Stáj Zwinger), třetí pak Barbora Tomanová a Scarface (JK Dance and Jump).
 
O páté se zahajovala stylová soutěž – Czech Junior Cup, která se hodnotila na styl jezdce a byla rozdělena na dvě oddělení. Nejvyšší bodové ohodnocení, 9,0 bodů, za obě oddělení obdržela Kateřina Kučerová v sedle Jamese (Jump for Joy). Po právu tak zvítězila v oddělení A. Druhá byla Veronika Vacková a Gallery s 8,8 body (JK Vacek Bělá pod Bezdězem), třetí s 8,4 body Lucie Šrámková a Anja K Stromotiv (JK Čermná). Oddělení B patřilo domácí dvojiciJiřímu Skřivanovi mladšímu s Diusem, kteří si odvezli bodové hodnocení 8,9. Druhá s 8,7 body byla Adéla Bubeníková a Arosa (Stáj Urban), třetí Klára Kocumová a Lancer 1 (8,5 bodů; JK Kocum Klatovy).
 
Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu závodů. Další informace hledejte na www.ceskyskokovypohar.cz.
 
Text a foto Michaela Javůrková



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE