reklama 11C

Pátou zastávkou ČSP je Suchá u Litomyšle

Již popáté se během 15. ročníku Českého skokového poháru potkají přední čeští parkuroví jezdci, aby ve dnech 2. – 5. června 2016 poměřili kondici svoji i svých koní na kolbišti v Suché u Litomyšle. Přehledy startujících slibují výbornou podívanou...
01.06.2016 09:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Pár dní před zahájením dalšího skokového mítinku domácí parkurové extraligy konanéhopodporou města Litomyšl a Pardubického kraje se již můžeme podívat na jména účastníků, která zajistí nejen ve vrcholné Velké ceně Litomyšle velmi kvalitní sport. Hlavní soutěž, jež se uskuteční tradičněneděli odpoledne, se představí tři jezdcielitní pětice pohárového žebříčku. Vedoucí Marek Klus bude na parkuru stupně T* (145 centimetrů) sedlat dva svěřence, stejně jako průběžně třetí Jaroslav Jindra. Právě tento jezdec se společněQentinem Donth-M stal loňským vítězem Velké ceny Litomyšle a před pár dny vybojoval druhé místopředešlé Velké ceně Kolína konanéNěmčicích. Nepochybně tak bude opět jednímfavoritů. Domácí závody si nenechá samozřejmě ujít vítěz loňského finále Rudolf Doležal. Ten je aktuálně na 5. místě průběžného pořadí seriálu se ztrátou tří bodů na Aleše Opatrného a čtyř na zmíněného Jaroslava Jindru.

dalších jmen je třeba zmínit taktéž úspěšného jezdceposlední Velké ceny Miloslava Příhodu. Ten se pokusí navázat na třetí místo nejenNěmčic u Kolína, ale také to loňské Litomyšle. Miloslav Příhoda se po mezinárodních závodech CIC3* ve všestrannosti konaných během uplynulého víkendu se tak opět vrací do skokového sedla. V Litomyšli se dále představí plzeňské duo Jiří Luža a Jan Štětina. Druhý zmiňovaný si letos připsal vítězství ve Velké ceně Brna, a tak bude jistě zajímavé sledovat, zda se mu podaří na tento úspěch navázat.

rámci Amateur Tour ani toto kolo nevynechá vedoucí jezdkyně Alžběta Ducká.  V Litomyšli je o tuto soutěž pravidelně zájem a nejinak tomu bude ani letos. O nedělní finále se tak budekvalifikačních soutěžích hodně bojovat, neboť počet přihlášených převyšuje finálovou pětadvacítku. Stejně tak litomyšlské kolo si nenechá ujít Kateřina Kubrická, která dosud nasbírala nejvíce bodůnovém seriálu U25 pro jezdce do 25 let. I tato jezdkyně dosud nevynechala žádné kolo. Na startu však nebude chybět nikdoelitní pětky, tedy: Michal Žilinský, Barbora Tomanová, Nina Kaločová a Michaela Refková. V Czech Junior Cupu se zřejmě nedočkáme nejvíce bodujících jezdcůdosavadním průběhu, naopak se na závodech můžeme těšit na některéadeptů na letošní mistrovství Evropynapříklad Františka Stružinského a Kateřinu Kučerovou.

Skokový program Velké ceny Litomyšle pod záštitou hejtmana Pardubického kraje JUDr. Martina Netolického, Ph.D. začneve čtvrtek 2. června a během čtyř dnů proběhne celkem 18 soutěží. Pro aktuální informace klikněte na webové stránky pořadatele, které naleznete pod odkazem www.ceskyskokovypohar.cz. V neděli od 9.00 hodin poběží na této adrese tradičně živý internetový přenos.

 

/Tisková zpráva/




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE