reklama 11B

V Paříži probíhá hvězdně obsazené CSI Saut Hermes

Ve dnech 17. – 19. března probíhají v impozantním prostředí secesního výstavního paláce Grand Palais pětihvězdové skokové závody CSI. Při takzvaném Saut Hermes se sjela do Francie světová parkurová špička. Jak dopadl první den, se dočtete v článku.
18.03.2017 08:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Hlavní soutěž zahajovacího dne vyhrál Patrice Delaveau. Ilustrační foto: FEI / Karl-Heinz Freiler

V první Prix du Grand Palais CSI 5*, která byla celkově dotována 8000 eury se závodilo na výšce překážek do 145 cm. Na start dvoufázové soutěže se postavilo čtyřiačtyřicet koní, nejvíce zástupců měla domácí Francie. 
 
Čas druhé fáze 28,35 setin sekundy znamenal nakonec vítězství pro italského závodníka Emanuele Gaudiana v sedle Charlotty 232. Druhý skončil britský jezdec Louis Saywell, na koni Pieter v, s nímž dojel v čase 29,77 sekundy. Jako třetí se umístil Rakušan Max Kühner v sedle Chardonnay 79. Na této startovní listině se objevila jména nejlepších světových jezdců, jako například Marcus Ehning nebo John Whitaker.
 
Druhá soutěž na úrovni do 140 centimetrů byla vypsaná pro jezdce do dvaceti pěti let a opět se jela dvoufázově, první fázi absolvovalo všech devatenáct startujících čistě. Druhou fázi překonalo bez zaváhání jen šest dvojic. První místo vybojovala Britka Jessie Drea s koněm Mullaghdrin Touch The Stars, jež dokončila s časem 31,21. Rozdíl tří setin sekundny odsunul na druhou příčku švýcarskou závodnici Laetitii Du Couëdic s Cheyenne 111 Z. Na třetím místě umístila Emma Tallberg z Finska na koni Arven.
 
První den vyvrcholil soutěží s výškou překážek do 150 cm a celkovou dotací 25 000 eur. Soutěž se jela jako kvalifikace pro sobotní Le Saut Hermés CSI 5* a nastoupilo do ní celkem sedmačtyřicet dvojic, z nichž dvanáct startovalo pod vlajkou Francie. 
 
Šestnáct startujících překonalo nejvyšší parkur dne bez chyb, jejich pořadí uzavíral Michael Whitaker s klisnou JB´s Hot Stuff. Z vítězství se radoval domácí jezdec Patrice Delaveau na hřebci Carinjo HDC po Cascavelle, který porazil svého krajana Roger Yves Bost se čtrnáctiletým hřebcem Pegase du Murier. Na třetí pozici dosáhl s Leonard de la Ferme CH švýcarský reprezentant Pius Schwizer.
 

Kompletní výsledky z Paříže najdete v tomto odkazu




Štítky: PařížskokyCSI
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE