reklama 11B

V Omaze se losovalo pořadí finále Světového poháru

Den před startem první soutěže finále Světového poháru v parkurovém skákání a drezuře se losovalo startovní pořadí. Jeden z nejočekávanějších závodů sezony se odehraje v Omaze a začíná prvními koly ve čtvrtek 30. března. Více informací najdete níže.
30.03.2017 13:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: FEI / Cara Grimshaw

Startovní pořadí prvního kola finále Světového poháru v drezuře a parkurovém skákání losoval na podiu divadla v areálu městské ZOO americký skokan Karl Cook, jehož přítelkyně hvězda seriálu Teorie velkého třesku Kaley Cuoco je také zapálenou fanynkou jezdectví. Asistovala mu při tom jeho kolegyně z americké reprezentace a medailistka z OH v Riu Laura Kraut. 
 
Cook si sám vylosoval velmi příjemnou startovní pozici, do soutěže bude nastupovat jako sedmatřicátý. Nicméně Kraut k tomu poznamenala, že z jakékoliv pozice je těžké jít do finále a případně v něm uspět. 
 
Šanci stát se teprve pátým trojnásobným vítězem Světového poháru v parkurovém skákání má švýcarský jezdec Steve Guerdat, který vyhrál loni v Göteborgu a o rok dříve v Las Vegas. Pro první kolo má startovní pozici číslo třicet šest.
 
Losovalo se také pořadí drezurních dvojic. V drezuře jsou za největší favority považování Isabell Werth (GER) s Weihegold OLD a Carl Hester (GBR) s Nip Tuckem.
 
Vyzyvateli jim bude další šestnáct špičkových jezdců z celého světa. Porazit však Werth, která se chlubí rekordem co do počtu medailí ze světových šampionátů a dalších vrcholných akcí bude oříšek. Werth nastupuje do obdélníku hned po domácí naději Lauře Graves, která v Riu na OH dojela čtvrtá. 
 
Rozlosování prvního kola parkurového SP, které se jede ve čtvrtek 30. března od 19 hodin místního času je ZDE. Los první drezurní soutěže je TADY.
 
Fakta o finále Světového poháru
 
- Steve Guerdat (SUI) má naději stát se vítězem skokového SP potřetí v řadě.
 
- První finále SP ve skákání se jelo v roce 1979 v Göteborgu. Jeho vítězem se stal Rakušan Hugo Simon s koněm Gladstone. Švédský Göteborg hostil finále SP celkem čtrnáctkrát.
 
- Příští rok se bude finále konat v Paříži.
 
- Celkem čtyřem parkurovým jezdcům se v historii podařilo vyhrát třikrát finále, byli jimi Hugo Simon (AUT), Meredith Michaels-Berbaum (GER), Marcus Ehning (GER) a Rodrigo Pessoa. Pessoa je zároveň jediný jezdec, který dosáhl třech titulů se stejným koněm, a to s Baloubet du Rouet. 
 
- První finále drezurního SP se konalo v roce 1986 v s´Hertogenbosch (NED) a vyhrála jej Dánka Anne-Grethe Jensen s koněm Marzog.
 
- Do USA poprvé přidělila FEI finále v roce 1995, kdy se konalo v Los Angeles.
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }