reklama 11B

V Kanadě pokračuje parkurový Rolex Grand Slam

Kanadské Spruce Meadows hostí ve dnech 6. – 10. září další závody zařazené do Rolex Grand Slamu. Mají status CSIO5* a jsou součástí jedné z nejprestižnějších sérií světa. O Grand Slamu i soupiskách pro kanadský mítink se dočtete v příspěvku…
05.09.2017 10:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Rolex Grand Slam je série tří závodů, které tradičně hostí Ženeva, Cáchy a Srpuce Meadows. Od roku 2018 by mělo být součástí Grand Slamu i The Dutch Masters, jež se koná v březnu v s´Hertogenbosch. 
 
Na vítěze Velkých cen čekají mimořádně prémie. V případě dvou výher v Grand Prix za sebou převezme jezdec kromě finanční odměny v dané soutěži ještě půl milionu eur, pokud někdo vyhraje tři za sebou jdoucí Velké ceny, získá navíc rovný milion. 
 
Když pak dodáme, že i samotné „základní“ výhry v jednotlivých Velkých cenách se pohybují od 800.000 do 2.100.000 EUR, je jasné, že jde o jeden z nejlépe dotovaných jezdeckých projektů na světě.
 
Při prosincovém CHI v Ženevě obsadil první místo v hlavní soutěži Pedro Veniss (BRA), v červenci v Cáchách na CHIO se radoval Belgičan Gregory Wathelet. Ten je také přihlášen do CSIO5* Spruce Meadows, takže se může pokusit vybojovat druhý triumf v řadě a dosáhnout tak na půl milionu euro. 
 
Spolu s ním budou závodit další špičkový jezdci z Evropy Kevin Staut (FRA), Maikel van der Vleuten (NED), Luciana Diniz (POR), Christian Ahlmann (GER), Švýcaři Steve Guerdat a Pius Schwizer, Ital Lorenzo de Luca, Cian O´Connor z Irska nebo Scott Brash (GBR), který v roce 2015 právě v Kanadě převzal šek na milion eur, když zvítězil v třetí po sobě jdoucí Velké ceně a získal tak Grand Slam. 
 
Silné zastoupení mají Spojené státy americké a pořádající Kanada. Z USA jmenujme Beezie Madden, světovou jedničku Kenta Farringtona či vítěze finále SP McLain Warda. Chybět nebude domácí hvězda Eric Lamaze a také legendární letos sedmdesátiletý Ian Millar. 
 
V týmové soutěži Poháru národů CSIO5* se představí celky Belgie, Brazílie, Francie, Itálie, Kanady, Německa, Švýcarska a USA.
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE