reklama 11B

V GCL v Madridu zazářili Beerbaum a Kutscher

Německá dvojice Ludger Beerbaum a Marco Kutscher zvítězila v sobotu 21. května v Global Champions League v Madridu. V barvách celku Cannes Stars dokončili obě kola týmové soutěže jako jediní bez trestných bodů. Více se dočtete v článku.
21.05.2017 11:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

GCL v Madridu vyhráli jezdci Cannes Stars. Foto: GCT / Stefano Grasso

Největší jména parkurového sportu figurovala na startovních listinách GCL v Madridu. Bylo mezi nimi devět jezdců ze světové TOP10. V prvním kole se nejlépe dařilo dvojici z Mexico Amigos Henrikovi von Eckermannovi a jeho kolegyni Evelyne Tovek. Celkem čtyři dvojice však zahajovací čtvrteční jízdy absolvovalo bez chyb, takže před sobotní druhou soutěží nebylo nic rozhodnuto.
 
Těžký parkur i přísně stanovený čas potrápil řadu jezdců. Henrik von Eckermann s Chacannem chyboval dvakrát a Christian Ahlmann, který za Mexico Amigos nastoupil místo Evelyny Tovek shodil s Taloubetem Z jednu překážku. Tým nakonec klesl až na 6. místo. 
 
Jedině německému tandemu Ludger Beerbaum (Chiara) a Marco Kutscher (Clenur) se povedlo překonat obě kola bez zaváhání. Cannes Stars si tak v Madridu připsali nejvyšší počet bodů do žebříčku. 
 
„Známe se řadu let, a více oba, jak máme závodit. Do této soutěže jsme vzali své nejlepší koně, snažili jsme se je na dnešní den šetřit, a vyšlo to“ uvedl k vítězství Marco Kutscher. „Je to myslím vše o konzistenci a přesnosti, nenašel bych myslím nikoho preciznějšího do týmu než Marca“, dodal jeho kolega Ludger Beerbaum.
 
Druzí dojeli Hamburg Diamonds, kteří také po prvním dni neměli na kontě žádné trestné body. Chyboval však jednou jejich člen Eric Lamaze na Fine Lady. 
 
Ve vedení jsou stále s těsným náskokem Valkenswaard United před druhými Hamburg Diamonds a St. Tropez Pirates na 3. místě. 
 
 



Štítky: CSIMadridGCTGCL
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE