reklama 11D

Úvod finále Poháru národů pro Rakušany a Italy

ikonka

V Barceloně se v pátek 5. října uskutečnilo první kolo v rámci finálového klání CSIO5* Poháru národů. Úvodní soutěž se ten den nejvíce vydařila dvou týmům, které mají na kontě pouhý jeden bod za čas. Jedná se o reprezentanty Itálie a Rakouska…
06.10.2018 07:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Celkem patnáct družstev se postavilo na start prvního kola finále CSIO5* Poháru národů. Nejméně se dařilo domácím reprezentantům, kteří si drží s 34 trestnými body poslední místo. Na čele jsou však výsledky velice vyrovnané.

Po prvním kole patří vedoucí pozice dvěma týmům. Shodně mají na kontě jeden trestný bod Italové a Rakušané. Italský tým bojuje v Barceloně ve složení Luca Marziani (Tokyo du Soleil), Riccardo Pisani (Chaclot), Bruno Chimirri (Tower Mouche) a Lorenzi de Luca (Ensor de Litrange LXII). Právě Lorenzo de Luca startoval za tento celek jako poslední a čekalo se, zda smaže to té doby jediný trestný bod úvodní italské dvojice Luca Marziani a Tokyo du Soleil. Lorenzo de Luca však jednou chyboval, a tak se právě jeho výsledek škrtal.

Stejně tak jeden trestný bod mají na kontě Rakušané, ti však naopak nevstoupili do soutěže nejlépe. Hned úvodní jezdec Roland Englbrecht si totiž s koněm Chambery připsal 9 trestných bodů. Nikdo z jeho kolegů však již nechyboval, pouze Felix Koller s Captain Future 3 inkasoval jeden bod za překročený čas. Nula na kontě Julii Houtzager-Kayser i závěrečného rakouského jezdce Maxe Kühnera vynesla Rakušany až na dělené první místo.

 V závěsu za nimi jsou týmy s jednou jedinou chybou, což se týká Švédska, Belgie a Nizozemí. S pěti trestnými body jsou šestí Irové.

Finále CSIO5* Poháru národů pokračuje další soutěží během sobotního večera.

 

Startovní a výsledkové listiny jsou dostupné ZDE.

Foto: FEI/ Lukasz Kowalski




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE