reklama 11D

Dostihový den EXPA NAILS 2015 ve Velké Chuchli

Dostihová sezóna 2015 vstupuje do závěrečného měsíce a termínová listina Conseq Parku Velká Chuchle obsahuje tři položky. Celkově osmnáctou kapitolou letošního dění na centrálním tuzemském závodišti bude v neděli 4. října Dostihový den EXPA NAILS...
30.09.2015 15:04  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Jeho program přináší pestré a velice lákavé menu především ze sázkařského hlediska. Celkem je připraveno osm dostihů, první dva jsou vyhrazeny nezvítězivším dvouletým koním a šest dalších položek tvoří vyrovnané handicapy různých výkonnostních kategorií, od sprintůpo vytrvaleckou zkoušku. Na startovních listinách je 81 koní a 33 jezdců, úvodní dostih odstartuje již ve 13 hodin, areál Conseq Parku bude otevřen od 11 hodin.
 

Uspěje Ottima i s nejvyšší zátěží?

Také hlavní bod programu Cena společnosti G-servis Praha (hdcp II. k., 1800 m) nabízí velmi vyrovnané startovní pole. Mezi osmi účastníky ponese nejvyšší hmotnost letos již třikrát zvítězivší Ottima (ž. Verner, tr. Petrlík, DAR), která sezónu zahájila v nižších kategoriích a po odbourání psychických problémů začala podávat již dříve očekávané výkony. Letních výher dosáhla lehce a jistě, což ukazuje na možné rezervy, které při usilování o svůj premiérový triumf na pražské dráze bude potřebovat. O tři kilogramy méně zatížen nastoupí spolehlivý středotraťař Trop (ž. Zatloukal, tr. Jelen, Stáj Pěčín-Jelen), jenž na stejné distanci vyhrál červencovou trojkovou cenu a nedávno finišoval druhý v mílovém handicapu druhé kategorie, přičemž dvě stovky metrů navíc mu přijdou vhod. O další dvě a půl kila méně ponese největší otazník sestavy Charles Quatrieme (ž. Šafář, tr. Záhorová, DS Dolní Moravice), předloni jako tříletý debutoval druhým místem a vyhrál, letos na jaře se vrátil po dvouleté pauze, trenérské i stájové změně, lehce triumfoval a opět se na čtyři měsíce odmlčel.
 
O kilogram pod ním stojí dvojice, která poslední čtyři starty absolvovala ve Slušovicích. Jediný tříletý kandidát Urbi et Orbi (ž. Korečková, tr. Syslová, Jezdecké potřeby Ostrava) a klisna Rabbit Emperor (ž. Laube, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov) tam oba jednou vyhráli, dosavadní vzájemná bilance, včetně červnového utkání v Lysé nad Labem, hovoří poměrem dvě ku jedné v hřebcův prospěch.
 
Bez šancí však zdaleka nejsou ani tři nejméně zatížení adepti Nee l’Amour (Hlubučková, tr. Hlavatý, Stall Negra), Amssio (Andrésová, tr. Hanzlíková, Stáj Henzlíková-Bartoš) a Tropical Bond (ž. Havelková, tr. Jirátová, Buc-Film), kteří se před dvěma týdny seřadili od třetího do pátého místa ve svižně odběhnutém a těsně skončivším trojkovém mílovém handicapu.
 

Další dostihový program:

13.00 – Cena společnosti Pražské vodovody a kanalizace (EBF III. k., 1800 m): čtvrtý z bratislavské Velké ceny BBAG Michelangelo největší nedělní šancí žokeje Jana Ráji na dlouho kýžený vstup do „Klubu 400“.
 
13.30 – Cena EXPA NAILS - Cena Klubu Fitmin (III. k., 1600 m): v předposlední kapitole celoročního seriálu pro tuzemské rodáky proti již dvakrát umístěné trojici debutují i dcery jedničkových vítězek Zamiranda a Patricie.
 
14.00 – Cena společnosti D & Z vodovody a kanalizace (hdcp IV. k., 1600 m): v prvním z půltuctu handicapů enormní rozpětí nesených hmotností, od Decoruse ke Dwicklusíně sedmnáct a půl kilogramu.
 
14.30 – Cena Hotelu RELAX (hdcp IV. k., 1200 m): v prvním ze dvou sprinterských testů dosud nezvítězivší tříletý Monte Christo proti devíti starším a zkušenějším soupeřům.
 
15.00 – Cena společnosti KomTeS Chrudim (hdcp III. k., 1200 m): v extrémně vyrovnaném poli mohou rozhodnout jezdecké výkony, do sedla srpnové vítězky Kitty Lot se poprvé vyhoupne šampión Bauyržan Murzabajev.
 
16.00 – Cena EPLcond by Komunální technika (hdcp V. k., 1600 m): dostih pro žákovské a mladé jezdce je nejpočetněji obsazeným měřením sil, nastoupí do něj čtrnáct koní, včetně nejvýše zatížené aktérky dne Khilony, jež ponese 66,5 kilogramu.
 
16.30 – Cena KSF by IDS Praha (hdcp III. k., 2400 m): závěr programu na vytrvalecké trati, druhý plný zásah by k letnímu karlovarskému mohl přidat spolehlivý Honey Bunny.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE