reklama 11A

Účastníci FEI Prezidentské volby

V sobotu 13.prosince se v Baku na Generálním zasedání FEI představilo všem účastníkům pět kandidátů na následujícího Prezidenta FEI. Každý kandidát měl 15 minut na své představení. Samotná volba proběhne v neděli 14. prosince...
13.12.2014 17:17  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto Liz Gregg/FEI

Jako první se představil Pierre Durand z Francie. Pierru Durandovi je 59 let a navrhla ho Francouzská jezdecká federace. Durand vystudoval obchodní právo, je bývalým profesionálním jezdcem a pěstitelem vína. Na OH v Seoulu v roce 1988 získal s 13letým valachem Jappeloupem zlatou mediali v jednotlivcích. Účastnil se také OH v Los Angeles v roce 1984 a mimo jiné se v roce 1987 stal Mistrem Evropy. Durand byl prezidentem Francouzské jezdecké federace v období 1993 – 1998. Zastával různé významné pozice v mediálním průmyslu a v současné době je Předsedou představenstva Francouzského národního institutu pro sport, expertízu a výkonnost.

Druhý v pořadí se představil John McEwan z Velké Británie. Johnu McEwanovi je 69 let, je vystudovaný veterinář s širokou mezinárodní zkušeností. Navrhla ho Britská jezdecká federace. Působil jako veterinář pro britský skokový i drezurní tým, účastnil se 8 OH včetně posledních v Londýně v roce 2012 a všech Světových jezdeckých her. V letech 1999 až 2003 byl místopředsedou FEI Veterinární komise a od roku 2006 je jejím předsedou. Je také předsedou skupiny FEI pro seznam zakázaných látek. McEwan sloužil také více jak 15 let jako poradce pro charitu World Horse Welfare. V rámci Světové organizace pro zdraví zvířat (OIE) reprezentuje FEI a specializuje se na otázky transportu. V roce 2010 byl zvolen prvním viceprezidentem FEI.

Třetí v pořadí se představil Ingmar De Vos z Belgie. 51-letého De Vose navrhla Belgická jezdecká federace. Vystudoval politické vědy, obchod a mezinárodní a evropské právo. Pracuje jako poradce v belgickém senátu. V roce 1990 vstoupil do Belgické jezdecké federace jako výkonný ředitel o v letech 1997 až 2011 měl zároveň i roli generálního tajemníka. Od roku 2010, kdy vznikla Evropská jezdecká federace, byl také jejím generálním tajemníkem. Během doby v Belgické jezdecké federaci byl šéfem mise belgického týmu na všech Světových jezdeckých hrách od roku 1990 do roku 2010 a několika OH. Od května 2011 je také generálním tajemníkem FEI.

Čtvrtým kandidátem je 64letý Pierre Genecand ze Švýcarska, navržený Švýcarskou jezdeckou federací. Genecand je profesí podnikatel a pojistný bankéř. Od roku 1989 do roku 2003 byl prezidentem mezinárodní Geneva International Horse Show. Je členem představenstva Světového poháru v horsemanshipu, Aliance pořadatelů skokových závodů a Komise švýcarských top sportů. Je také současným prezidentem Polo Clubu Gstaad a Hublot Polo Gold Club.

Jako poslední se představil 63letý Ulf Helgstrand z Dánska, navržený Dánskou jezdeckou federací. Profesí je Helgstrand lékařem a je profesorem cévní chirurgie. Od roku 2003 slouží jako prezident Dánské jezdecké federace. Deset let byl členem představenstva a viceprezidentem Asociace dánského teplokrevníka a v současné době působí jako viceprezident a zakládající člen Evropské jezdecké federace. Helgstrand je bývalým drezurním jezdcem a od roku 1991 řídí hřebčín s několika chovnými drezurními hřebci

Zdroj: www.fei.org




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }