reklama 11A

Zasedání FEI v ázerbájdžánské metropoli

V hlavním městě Ázerbájdžánu Baku zasedalo ve čtvrtek 11.prosince Byro FEI s velice nabitým programem. Mezi mnohými body jednání byly změny v pravidlech série Světového poháru ve, změny pravidel série Nations Cup v různých disciplínách...
13.12.2014 10:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Nejužší vedení FEI své návrhy představí v neděli 14. 12. delegátům z národních federací.
 

Zasedání FEI v Baku. Foto FEI/Richard Julliart
 
V pátek 12. 12. proběhlo jednání skupin. Česká republika patří do skupiny I, která tradičně jednání spojené se skupinou II. Úvodní slovo měl předseda skupiny I Armagan Özgörkey. Shrnul závěry z posledních jednání během GA FEI v Montreux 2014. Prvním tématem byl olympijský rozvoj, ke kterému mluvil zejména Generální sekretář FEI Ingmar de Vos. Nejdůležitější je podle Ingmara de Vos fakt, že mezinárodní federace obecně dostávají čím dál větší vliv vůči Mezinárodnímu olympijskému výboru, tomu ještě před několika lety tak nebylo. K tématu parkurového sportu v Evropě byl přizván i předseda skokové komise John Madden, který zhodnotil uplynulou sezónu. Ožehavým tématem je stále kolize termínů závodů, FEIzačíná používat účinné nástroje, jako je online systém. Podstatné je stále ho zdokonalovat. Z jednání EEF v Lisabonu vzešly určité návrhy, které FEI zváží, výstup a případné přijaté návrhy budou předneseny během Sport Fora 2015. Ze strany federací byla FEI upozorněna, že by bylo dobré najít cesty jak komunikovat přímo s jezdci, prostřednictvím mezinárodního klubu jezdců.
 
Odpoledne proběhlo mimořádné generální zasedání EEF, kde bylo schváleno čerpání rozpočtu 2014, změny stanov EEF a proběhla příprava na generální zasedání FEI. Tomu všemu ale ještě předcházela zpráva o činnosti OIE (World Organisation for Animal Health). V podvečer pak bylo na programu připomínkování revize pravidel jednotlivými národními federacemi. 
 
Jednání pokračuje v sobotu 13. 12., kdy hlavním bodem programu je představení všech kandidátů na prezidenta FEI. Do poslední fáze předvolebních "bojů" nakonec nastoupí 5 kandidátů: Ingmar De Vos, Pierre Durand, John McEwen, Pierre Genecand, Ulf Helgstrand.
 
Zdroj: www.cjf.cz



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }