reklama 11B

Tým Nizozemí zvítězil na ME ve skocích v Cáchách

Třetí kolo týmové soutěže ve skocích přineslo na mistrovství Evropy v Cáchách v pátek 21. srpna vítěze. O pořadí rozhodovali až poslední jezdci, přičemž pro zlato si dojeli Nizozemci před Němci a Švýcary. Ti jedou zároveň i na olympijské hry…
22.08.2015 22:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Vítězný tým Nizozemí zvítězil s menším rozdílem než 4 trestných bodů, tedy jedné skokové chyby. Napětí v aréně rostlo, když na start nastupovali poslední jezdci. Závěrečný jezdec německého družstva Daniel Deusser s Cornet d´Amour jednou chyboval, což posunulo Němcena druhou příčku (12,4 trestných bodů) a pro vítězství si dojelo Holandsko (8,82 trestných bodů). Skvělý vzestup zaznamenali Švýcaři, kteří skvělými výkony dosáhlina třetí medailovou příčku (18,23 trestných bodů).
 
Holandskému týmu se v Německu velmi daří, neboť zde dosáhli na evropské i světové zlato. Není proto divu, že šéf ekipy Rob Ehrens popsal, že Cáchy jsou ideální pro jeho jezdce. Jeho tým nastoupil ve složení Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten a Gerco Schröder. Naprosto stejný tým se loni představil v Normandii, kde taktéž zůstali neporaženi.
 
O tom, kdo dosáhne na bronz, rozhodl poslední francouzský jezdec Kevin Staut. Tomu se jízda nevydařila dle představ, podruhé na šampionátu shodil již úvodní skok, k čemuž poté přidal ještě jednu chybu. To znamenalo posun až na páté místo. Naopak pro medaili si dojeli Švýcaři „Měli jsme fantastickou sezonu,“ popsal šéf švýcarské ekipy Andy Kistler. „Byl jsem tak nadšený, když dojel poslední náš jezdec, že jsme se kvalifikovali na olympiádu, že v tu chvíli byl pro mě konec soutěže. Bronzová medaile je pro nás skvělý dárek navíc.“ Tým nastoupil ve složení Roman Duguet, Martin Fuchs, Janika Sprunger a Paul Estermann.
 
Na olympijské hry se z této soutěže probojovala tři nejlepší družstva z divize A a B kromě předem kvalifikovaných týmů Nizozemí, Francie a Německa. Díky výsledkům z Cách to jsou Švýcaři, Britové a Španělé. O účast velmi usilovali i Irové, kteří měli účast na olympiádě za cíl sezony. Skončili těsně sedmí za Španěly, přičemž Cian O´Connor chyboval na jednom skoku poté, co mu chvilku před nájezdem proběhl přes cestu jeden člen technického personálu.
 
Skokové soutěže pokračují v neděli finále, kam se probojovalo 25 nejlepších jednotlivců. Na stránky se dostanete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE