reklama 11C

Třetí kolo skokového ZJP objektivem EquiTV

Třetí kolo Zimního Jezdeckého poháru v parkurovém skákání se odehrálo v sobotu 5. března v Hradištku u Sadské. Podruhé v řadě ve Velké túře zvítězil Jiří Luža. Nejen jeho výkony vám přinášíme ve videoreportáži EquiTV.
11.03.2016 12:16  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C
 
 
Zimní Jezdecký pohár v parkurovém skákání pokračoval třetím kolem, které se odehrálo v sobotu 5. března v Hradištku u Sadské. Jezdci v něm opět sbírali body do všech třech pohárových túr. Před čtvrtým kolem a finále, které proběhnou v rámci Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem, to byla poslední možnost si v průběžném hodnocení polepšit.
 
Základní túra podle pravidel překážky s výškou do 100 centimetrů a jede se s následným rozeskakováním. Nejlepšího výsledku v něm dosáhla dvojice Izabela Drbalová a Grün, která druhou část parkuru dokončila bez trestných bodů v nejkratším čase.
 
Z Malé túry si nejvyšší bodový příděl odvezla Tereza Mücková, která si s koněm Chilli Rouge poradila s překážkami o výšce do 115 cm bezchybně a nejrychleji.
 
Do nejvyšší série pohárových soutěží Velké túry nastoupilo šestnáct dvojic, z nichž sedm pokračovalo do finále. Petr Koželuh s koněm Speedy Boy nasbíral celkem dvanáct trestných bodů a dokončil na sedmém místě. Stejně si s překážkami do 125 centimetrů poradil Martin Šoupal. V sedle klisny jménem Taktica chyboval v obou částech celkem třikrát a dojel nakonec šestý.
 
Jedno shození v základním kole a jedno ve finále, to byla bilance všestranného jezdce Miloslava Příhody, který startoval s valachem Captain Hero. Osm trestných bodů stačilo na pátou příčku. Celkem dvě zaváhání potkala dvojici Tereza Mücková a White Chocolate. Jejich finálový čas byl však o bezmála devět sekund rychlejší, než v případě Miloslava Příhody, což jim vyneslo čtvrté místo.
 
Bez trestných bodů nastupovala do rozhodující jízdy Barbora Vojtková s hřebcem Carusem. Jenže ve finále jednou chybovala na překážkách a dosažený čas 52,84 sekund jí odsunul na konečnou třetí příčku. Bez zaváhání se podařilo druhou část soutěže překonat jen dvěma dvojicím. První z nich byla Sára Kalivodová s klisnou Lady Jane. Z prvního kola si přinesla čtyři trestné body, ve finále k nim už žádné další nepřidala, a s jednou chybou dojela druhá.
 
Vítěz předchozího kola Jiří Luža startoval tentokrát s Carpusem, a po chybě v první jízdě absolvoval čisté finále. Čas o čtrnáct setin sekundy kratší, než u Sáry Kalivodové mu vynesl druhé vítězství v letošní sérii. Jiří Luža si upevnil pozici lídra v bodování Velké túry Zimního Jezdeckého poháru. Druhá je před posledním kolem Tereza Mücková a na třetí příčce se drží Zdeněk Palička.
 
Čtvrté kolo a následné finále čeká na jezdce při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem. Nejvyšší parkurové soutěže jsou na programu ve čtvrtek 17. a v pátek 18. března, kdy se pojede finále celé letošní série.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE