reklama 11A

V čele bodování Zimního Jezdeckého poháru je Luža

Zimní Jezdecký pohár 2016 spěje ke svému závěru. Všechny túry skokové části zažijí ještě jedno kolo a poté dvojnásobně bodované finále. Obojí se odehraje v Lysé nad Labem při Jezdeckém festivalu. Jak vypadá bodování před klíčovým mítinkem?
08.03.2016 13:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jiří Luža je ve vedení Malé i Velké túry

Zimní Jezdecký pohár v parkurovém skákání za sebou tři kvalifikační kola. Čtvrté se jede ve čtvrtek 17. března při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem. O den později tamtéž se bude konat rozhodující finálové kolo, které bude podle pravidel odměněné dvojnásobným počtem bodů.
 
Skoková část poháru tři túry s různými stupni obtížnosti. Nejnižší je Základní túra, jejíž překážky v základních kolech dosahovaly výšky 100 cm. Pro poslední soutěž v pátek 18. března se zvýší o 10 cm. 
 
Nejlepší pozici před závody v Lysé nad Labem v Základní túře Robert Novotný. S devětadvaceti body je v čele žebříčku. O dva body méně Martina Svobodová a třetí příčku drží Petr Vančura.
 
Malá túra podle pravidel stupeň obtížnosti L*, pro poslední finálové klání se překážky zvýší na 120 cm. Tato série před rozhodujícím mítinkem ve vedení dva jezdce: Terezu Mückovou a Jiřího Lužu. Oba mají po sedmatřiceti bodech. S odstupem dvanácti bodů je stíhá olympionik Jaroslav Hatla.
 
Hlavní sérií Zimního Jezdeckého poháru je Velká túra. Jezdci v překonávají parkur stupně S*, a také v tomto případě dojde při finále ke zvýšení překážek. Z prvního místa bude do soutěží v Lysé nad Labem nastupovat Jiří Luža, který si dvěma výhrami zajistil prozatím 40 bodů. Druhá je Tereza Mücková, třetí pak Zdeněk Palička.
 
Kompletní informace k Zimnímu Jezdeckému poháru jdou ZDE
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }