reklama 11B

Testovací závod všestrannosti v Tryonu pro Duttona

ikonka

V Tryonu, tedy dějišti letošních světových her (WEG), se ve dnech 5. – 8. dubna uskutečnil testovací závod ve všestrannosti na FEI světové jezdecké hry 2018. V soutěži CIC3* si nakonec dojel pro vítězství Phillip Dutton, reprezentant z USA…
09.04.2018 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Na startu tohoto testovacího závodů se sešla necelá čtyřicítka jezdců. Jednalo se především o reprezentanty ze Spojených států amerických, dále pak Kanady, Nového Zélandu či Mexika. Nicméně do elitní desítky se nedostal nikdo jiný než zástupci právě USA.

Pro první příčku si dojel Phillip Dutton s koněm Z, přestože předvedl až sedmou nejlepší drezuru. Jako jeden z mála si však v krosu připsal pouze velice malé překročení času, za což obdržel 0,40 trestného bodu. Závěrečný bezchybný parkur tak pro něj znamenal součet 28,00 trestných bodů, což mu stačilo na vítězství. Jako jediný jezdec se dostal pod 30 trestných bodů a na nejbližší soupeře měl dokonce náskok jedné skokové chyby.

„Na parkuru nikdy nevíte, jak je připravený čas těsný,“ řekl během neděle Phillip Dutton ohledně kurzu parkuru. „Je to výzva v závěru soutěže všestrannost. Krátil jsem nájezdy, ale přesto mí soupeři nevěřili, že dojdu v čase. Ale podařilo,“ popsal vítěz.

„Závodit tady v tom prostředí je pro mého koně dobrá zkušenost. Pořád se zlepšuje a já se mu snažím pomoci, aby pochopil, co má dělat v každé fázi soutěže všestrannosti. Je to moje práce, abych ho to naučil. Jsem rád, že jsem ho dostal na tuto úroveň a doufám, že se nám poté podaří postoupit i dál,“ popsal Phillip Dutton.

Dutton v této soutěži sedlal hned tři koně, vedle vítězného to byl ještě I´m Sew Ready a Fernhill Cubalawn. Zatímco s posledním zmíněným vzdal pokračování před druhou kondiční zkouškou, s I´m Sew Ready si dojel pro konečné páté místo. Z druhé pozice ho na tuto příčku posunula jedna skoková chyba. Celkem měl na kontě 34,00 trestných bodů.

Konečné druhé místo získala Kimberly Severson s koněm Cooley Cross Border. Tato dvojice z USA nasbírala na své konto celkem 32,10 trestných bodů. Jezdkyně zajela druhou nejlepší drezuru a nechybovala ani na parkuru, připsala si však 7,60 trestných bodů za překročení stanoveného času v terénní zkoušce.  

„Byl opravdu dobrý. Jen na začátku skákal poměrně vysoko. Nepřivedla jsem ho ideálně k prvnímu rohu, ale on si tu linii našel velice dobře a poradil si s tím. Jezdí se na něm moc dobře, je to opravdu výborný kůň, popsala Kim Severson.

Elitní trio doplnila další dvojice z USA, Sharon White a Cooley On Show. Ti inkasovali v rámci tohoto testovacího závodu celkem 32,90 trestných bodů.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

 
Text s přispěním TZ pořadatele
 
Foto: ©ShannonBrinkmanPhotography & ©TIEC



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE