reklama 11A

TRACES povinný při všech svodech mimo ČR

Česká jezdecká federace připomíná jezdcům na nutnost vystavení veterinárního osvědčení (TRACES) pro účast na jakýchkoliv závodech (svodech) v zahraničí - až už se jedná o mezinárodní čí národní mítink. Tato skutečnost byla avizována již v minulosti.
29.03.2017 12:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
TRACES je veterinární osvědčení podle směrnice Rady EU 2009/156/EG pro koně a vystavuje ho Krajská veterinární správa ČR. Bez tohoto úředního dokumentu není možné povolení startu daného koně na dotyčných závodech, ani jeho ustájení v místě konání závodů!
 
Povinnost vystavení dokumentu TRACES danému koni ze strany KVS ČR je od roku 2015 nejenom při cestách delších osm hodin cesty (jako tomu bylo dříve), ale při každém přesunu koně mimo území ČR v rámci EU na veškeré závody, svody, výstavy apod.
 
Dokument TRACES je také povinně vyžadován u všech koní účastnících se svodů (závody, výstavy, přehlídky, ...) přivážených na území České republiky z jiných zemí! Bez tohoto dokumentu není možné danému koni povolit start na daných závodech, ani jeho ustájení v místě konání závodů.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE